Ayaz Marches On

31 Ekim 2009 Cumartesi



Duştan sonra

Lüleburgaz dönüşünde

Büyükada'da faytonda

Annesinin kollarında

Ballon d'Or' Anket Sonuçları

30 Ekim 2009 Cuma


30 aday arasında sağlıklı bir seçim yapmak zordu açıkçası. Gerçekten 'Los Galacticos'un ötesi bir listeydi adayların oluşturduğu sıralama. Ben Messi'yi favori görüyordum. Sadece ben değil, ankete katılan 13 kişiden 5'inin oyunu alarak %38 ile ankette ilk sırayı aldı. Bu ödülü geçen sene kazanan CR9 oyların %15'ini alarak ankette 2. oldu. 3 sırayı 1'er oyla oyları %7'şerlik dilimlerle paylaşan Giggs, Torres, İbrahimoviç, Diego, David Villa ve Henry paylaştılar. Ballon d'Or Aralık ayı başında açıklanacak. İnşallah Messi geçen seneki performansıyla hakettiği bu ödüle layık olur.

Cumhuriyet

29 Ekim 2009 Perşembe


Kurulduğu günden bu yana itinayla koruduğumuz yegane varlığımız. Kutlu olsun.

En Büyük Derbi(Maç) Anket Sonuçları

26 Ekim 2009 Pazartesi


En büyük derbi(maç) hangisi diye sormuştuk geçen hafta başında. Toplam 18 oyun 12'sini alan 'Bildiğin Klasiko' Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ankete katıanların oylarının %66'sını alarak anketten 1. çıktı. 2. Barça-Real 4 oyla oyların %22'sini ve River-Boca derbisi ise 2 oyla oyların %11'ini alarak 3. oldu. Liverpool-ManU yada Diğer seçeneklerine oy çıkmadı. Katılım içi teşekkürler.

Pazartesi Şarkıları (Iron Maiden - Sign Of The Cross)

Ameliyatın ağrıları devam ediyor malum 2 dizden de ameliyat olduk. Sol dizde ön çapraz bağlar + menisküs ve sağ dizde de menisküs yapıldı. Ara ara yazabiliyorum bu aralar. En az 10 gün daha böyle. Şarkıyı Hayatım Fenerbahçe'den Onur'a hediye ediyorum dün geceye istinaden. Şarkımızın orjinlini Blaze Bailey söylemişti The X Factor albümünde. Bruce Dickinson operatik sesiyle destana dönüştürmüş şarkıyı, dinleyin. İzleyemeyenler burdan bakabilir. Herkese iyi haftalar.

Ben Senin Kadıköy'de Galip Gelebilme İhtimalini Sevdim Vol.2


Başlık için bunu 2. kez kullandığımız için 2 dedik yoksa 10 demeliydik. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum gerçekten. Bu maça çıkmadan önce Asterix'in iksirinden mi kullanıyorlar ne, bizim oyuncular kağıttan duvar gibi yıkılıyorlar. Maçı çok konuşmayacam. Baştan sona kötüydük. Fener'li bütün arkadaşları tebrik ederim. Yalnız bu arada bir-iki oyuncuya bir çift lafım var :



Arda : Metin gibi kaptanlık yap. Metin ol. Pireyi deve yapma.
Leo Franco : 3 hafta önce beni söylediklerime pişman etti. İlk izlenimimde haklıymışım. Dün kırmızı kartlıktı.
Hakan Balta : Asla attığın golden sonra rakip tribüne 'kol gibi koydum' gibisinden el kol hareketi yapma. Edepli ol.
Aydın : Senin için düşüncelerimi yazmıştım.
Keita : Sancak'la olan mücadelesinde bile kırmızı kartlık olduğunu yazmıştım. Bu sefer en az 3-4 maç paklar.
Servet+Zan : Artık ölü toplarda Lugano'nun ter topa yürüdüğünü sağır sultan bie duydu. Ama adam hala tutulmuyor.
Alex De Souza : Sana saygım çok büyük.
Frank Rijkaard : Maç sonu bası toplatısında bütün basın mensuplarına B Planıyla ilgili büyük ayar vermiştir. Adamımsın.

 

Ameliyat Revize

21 Ekim 2009 Çarşamba


Pazartesi günü ameliyatımın bugün olacağını belirtmiştim. Yalnız dün yapılan anastezi muayenesinde Çarşamba'nın yoğun olması nedeniyle ameliyat yarına kaldı. Sahalara ne zaman döneceğim konusunda net bir fikrim yok. Operasyonun gidişatı belirleyecek durumu. Sağlıcakla kalın.

Super Classico'nun Bilet Çilesi





Figueroa Alcorta Bulvarı'nda sabah 6'da açılan 25 gişesinden satışı yapılan Super Classico'nun tüm biletleri 8 saatte tükendi. Boca geçen sene 4000 bilet vediği River'dan bu Pazar oynanacak maç için 3500 kişilik yer alabildi. 53.000 kapasitelik Estadio Monumental'de 35.000 biletin tamamı satıldı. Kalan 18.000 ise protokol, aboneler, sponsorlar, basın vb. kesimlere satılacak.

Derbiye Saklananlar


ManU hafta sonu Anfield'daki derbi nedeniyle Moskova'ya 5 asını götürmedi. Fotoğrafta The Sun'a göre 4 kişi olarak görünen isimlere ek Ji-sung Park'ta sakatlığı nedeniyle götürülmeyenler arasında. Bu arada Fenerbahçe'de de Alex, Güiza ve Deivid ve Bükreş'e götürülmediler. Lugano ve Bilica'nın durumları ise belirsiz. Umarım hafta sonu Fener; Alex, Lugano ve Bilica'dan yoksun olursa Kadıköy'de 10 sene sonra galibiyetle rahatça tanışırız.

Creed Geri Döndü


2004'teki greatest Hits albümünü saymazsak 8 yıllık kesintinden sonra Hard Rock'ın efsaneleri geri döndü. Hem de taş gibi. Yeni albümleri Full Circle oldukça tatmin edici. 12 parçalık albümün singleları albümle aynı adı taşıyan Full Circle, albümün açılış parçası Overcome ve Rain. Bu arada Scott Stapp'ın kısacık saçları çok yakışmış. Uzun saçlı hali çok yakışıksızdı. Sanki illa Rockçıyız diye saç uzatacaz modundaki halinden çok daha olgun bir hal almış. İlk single Overcome burda, dinleyip notu verin.

Efsaneye Bakmak


Ufaklık aklından 'acaba alt dudak istesem verir mi?' diye düşünmüştür. Yalnız Gerrard'ın bakışları o kadar ciddi ki muhtemelen vazgeçmiş olmalı. Dün geceyle beraber mağlubiyet serisini 4'e çıkardılar. Hafta sonu Anfield'da United maçı var. Rafa için çanlar çalmaya başladı. Zira yokluğunu bahane ettiği Torres'in eteklerinin altına sığınacak yüz kalmadı Rafa'da. Yenilirlerse muhtemelen son maçı olur.

CL'de Dün Gece


Debreceni 3-4 Fiorentina : Normal olmayan bir skor. Debreceni iyi direnmiş.
Liverpool 1-2 O. Lyon : Rafa'nın şutlanıp, Terim'in Anfield'a çıkmasını ümit ediyorum.
Barcelona 1-2 FC Rubin Kazan : Kupon yırtmaktan da öte birşey bu skor.
Inter 2-2 Dinamo Kiev : Mourinho suyunu kaynatıyor.
Rangers 1-4 Unirea Urziceni : Sen Celtic değilsin Rangers.
Stuttgart 1-3 Sevilla : Gecenin süprizle bitmeyen tek maçı.
AZ Alkmaar 1-1 Arsenal : Normal şartlarda Arsenal'in alması gerekirdi maçı.
Olympiacos 2-1 R. Standard Liège : Skor normal.

Karadeniz Fırtınası


Türk bir oyuncunun oynadığı takımın maçını vermek yerine rating uğruna Papatyam dizisini veren Star'a kapak olsun. Barça'ya da geçmiş olsun. Bravo Gökdeniz. Kulakları çınlasın Bülent Karpat'ın Nou Camp'ta Kubilay'ın gole gidişini anlatışı geldi aklıma : 'Hayydeee Kubilaayyy, hayddee oğğlumm'

1st Anniversary


21 Ekim 2008 Salı günü başladığımız günden bu yana tam 1 yıl geçti. Blogu bugüne kadar yaklaşık 20400 kişi okudu. 29 kombinelimiz var. Şu ana kadar bu postla beraber 706 post girdik. Bunlara yaklaşık olarak 170 yorum geldi. Bunlara rağmen hala vasat bir blogger olduğuma inanıyorum. Bugüne kadar blogumu takip edenlere teşekkürlerimi sunarım.

Ameliyat Arası

19 Ekim 2009 Pazartesi


Çarşamba günü yani blogun 1. yaşını dolduracağı gün(şimdiden nice yıllara diyelim) her 2 dizimdeki dış menisküs yırtıkları nedeniyle Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde artroskopi olacağımdan dolayı blogu zorunlu ihmal edeceğiz. Ameliyata kısaca değinecek olursak doktor MRlarımı ilk gördüğünde futbolcu olup olmadığımı sordu. Zira her iki dizde de 3. derece yırtıklar söz konusu. Öncelikle sağ dize girilecek menisküsün yanı sıra çapraz bağlarında işlevselliğine bakılacak. Şayet bağların fonsiyonlarında sorun yoksa Çarşamba her iki menisküste operasyona tabi olacak. Fakat bağlarda sorun varsa önümüzdeki ilk baharda sol diz için de ameliyat olacağız. Perşembe taburcu olacağım ama nete evden ziyade şirketten bağlandığımdan ayrılığın süresine dair bir fikrim yok. Derbiyi de kaçıracam kanımca. Tekrar görüşene dek hayat hep yanınızda kalsın.

Poang


Geçen hafta Ikea'da denedim inanılmaz rahat. Koltuğun arkasında yere değen bir ayak olmması nedeniyle hafif bir esnemeyle sanki hava yastığının üstünde oturuyormuşsunuz hissi sağlıyor bünyede. Tek kaygım çabuk kırılır mı! 129 TLlik ürünü ideal. Pufla almak isterseniz 109 TL daha bayılıyorsunuz. Emel Hanım şuan salonda koyacak yer olmadığından veto etti bu isteğimizi ama o salon takımları elbet bir gün yenilenecek.

Yeni Blog Teması Anketi


Ankete katılım umduğumdan çok düşüktü. Ankete iştirak eden 4 kişiden 3'ü iyi 1'i kötü olarak değerlendirmiş. Aslında kötü olarak değerlendiren arkadaşında fikirlerine haiz olmak isterdim. Bir ara yorumlardan düşünceleri paylaşırsa, mütaalasını yaparız beraber. Katılanlara teşekkürler.

2010 Play-Off Kuraları


Portekiz - Bosna
İrlanda - Fransa
Yunanistan - Ukrayna
Rusya - Slovenya

İlk maçlar 14 Kasım'da rövanşlar 18 Kasım'da oynanacak. Portekiz, Fransa, Ukrayna ve Rusya vize alır gibi. umarım tersi olur.

Sensiz Olmaz


Ah Olmaz,
Olmaz.
Sensiz olmaz,
Sensiz olmaz.
Yanıyor yanaklarım,
Gözyaşlarım durulmaz.

Grup Gündoğarken

Seviyorum bu tarz hicivlemeleri ne yalan söyliyeyim. Geçen senede 'Mazlumu getirin' başlığı altında bir çalışma vardı. Antu yine eğlenceli bir başlık atmış. Bizde aynı hisleri paylaşıyoruz.

Russel Crowe'dan 2 Film Birden


State Of Play, klasik Amerikan komplo kurgusundan yola çıkılarak işlenmiş aslında(Bu tarz kurgulara alıştığımızdan mıdır nedir?). Araştırmacı gazeteci McCaffrey ve çıtır çömezi Della Jones'un dedektif gibi araştırdıkları faili meçhulün göründüğünden çok farklı sebeplerle cinayete kurban gittiklerinin hikayesi anlatılıyor. Amerika'nın savunma sanayisinin özelleştirilmesinin üstüne kurulmuş seyre değer bir komplo filmi.


Amerikan Gangaster üstteki filmden fersah fersah üstün bir film. 70'lerde Harlem'in uyuşturucu baronu olan Frank Lucas'ın yükseliş hikayesini anlatıyor film. Özellikle Kurtlar Vadisi Irak filminde gördüğümüz ABD askerinin uyuşturucu ve organ nakli yaptığına tanık olmuştuk. Bu filmde belki de uyuşturucu ticaretine Lucas'ın nasıl ön ayak olduğuna tanıklık ediyoruz. Crowe çok iyi bir oyunculuk ortaya koyuyor ama Danzel buna rağmen eziyor kendisini. Muhakkak seyredin.

Süper Pazar


Haftaya Pazar 3 ligde 3 büyük maç var. Apertura'da Super Classico, Anfield'da kırmızıların ve İstanbul Kadıköy'de bir ortak sarıyı paylaşan boğazın düşman kardeşlerinin kapışmaları olacak. Acaba yeryüzünün en büyük derbisi(maçı) hangisi? Anket yanda. Yorumları bekliyorum.

Ballon d'Or Adayları (Favori Messi)


53. Ballon d'Or yarışında 6 oyuncu ile ülke bazında İspanyollar ve klüpler bazında Barça başı çekiyor. Liglere göre dağılımda ise La Liga 14 oyuncu ile yine başı çekiyor. Ödülü Messi alacak. Seçim sanki demokrasinin bir gereğiymişçesine yapılıyor. Adaylar aşağıda.


Andreï Arshavin (Rusya, Arsenal)
Karim Benzema (Fransa, Lyon - Real Madrid)
Iker Casillas (İspanya, Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Portekiz, Manchester United - Real Madrid)
Diego (Brezilya, Werder Bremen - Juventus)
Didier Drogba (Fildişi Sahilleri, Chelsea)
Edin Dzeko (Bosna, Wolfsburg)
Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona - Inter)
Cesc Fábregas (İspanya, Arsenal)
Fernando Torres (İspanya, Liverpool)
Diego Forlan (Uruguay, Atlético Madrid)
Steven Gerrard (İngiltere, Liverpool)
Ryan Giggs (Galler, Manchester United)
Yoann Gourcuff (Fransa, Bordo)
Thierry Henry (Fransa, Barcelona)
Zlatan Ibrahimovic (İsveç, Inter - Barcelona)
Iniesta (İspanya, Barcelona)
Julio Cesar (Brezilya, Inter)
Kakà (Brezilya, Milan - Real Madrid)
Frank Lampard (İngiltere, Chelsea)
Maicon (Brezilya, Inter)
Lionel Messi (Arjantin, Barcelona)
Luis Fabiano (Brezilya, Sevilla)
Franck Ribéry (Fransa, Bayern Münih)
Wayne Rooney (İngiltere, Manchester United)
John Terry (İngiltere, Chelsea)
Nemanja Vidic (Sırbistan, Manchester United)
David Villa (İspanya, Valencia)
Xavi Hernández (İspanya, Barcelona)
Yaya Touré (Fildişi Sahilleri, Barcelona)

Pazartesi Şarkıları (Boney M - Daddy Cool)



Önce alttaki postun 2. paragrafını okuyun ve sonra şarkının nakaratında bağırmaktan ses tellerinizin yandığını hissedene kadar 'Harry, Harry Kewell' diye haykırın. Gülüşene kurban olduğum, Hagi'yi bile senin kadar sevmedik ulan. Herkese iyi haftalar.

Yaralı Aslan : 4, Yaralı Kaplan : 3


Dün gece hücum hattında iyi oynadık fakat Rijkaard'ın sisteminin deşifresini yapmakta fayda var D.Bükreş-Fener maçları öncesinde. Bu takımın en zayıf hattı defansif orta sahanın ta kendisi. O mevkiide kim oynarsa oynasın mevcut kadromuzda, inceden pres yediğinde her türlü topu kaptırma riskini barındıran oyunculara sahibiz(Bknz. Colman'ın ilk, Tranzon'un 2. golü). Mazallah önümüzdeki hafta o presi uygulayacak oyuncular Cristian, Emre, Alex ve Topuz olacağı düşünüldüğünde bu riski 90 dk.lık maçın her saniyesinde yaşamak maçın artık Kadıköy'de geleneğe dönüşmüş bir Fener galibiyetine dönüşmesine sebep olabilir. Ayhan'a yıllanmış şarap dendikçe o kendisini Xavi falan sanıyor git gide. En büyük tehlikemiz bu aslında. Geçen sene Skibbe'nin uygulatmaya başladı ve bu sene doruğa çıkan seri ve kısa pas organizasyonlarını uygulamadan kaçtığımız sürece Cruyff'u haklı çıkaracağız. Ne demişti üstad Cruyff : 'Futbol basittir; zor olan basit futbolu oynayabilmektir'. Kendi işimizi kendimiz zorlaştırıyoruz. Aynı BJK maçında olduğu gibi ligin zirvesine tutunma savaşı veren Trabzon karşısında da 2-0'dan sonra maç 2-3 olabilirdi. Daha önce BJK maçında ve bu maçta bunlarda yırttık ama şimdilik çekirge 2 kez zıpladı bu zaaflardan.


Kewell'ın maç 1-0 iken penaltı pozisyonuna benzer bir pozisyonda topu Sylla'nın sağından filelerle buluşturamayışı sanki Serkan Balcı'nın kaçan pozisyonu ile karbon kopya gibiydi(pozisyon gelişimleri tamamen farklıydı). Burada Kewell'a bir iltifatta bulunmak istiyorum. Bir oyuncunuzu düşünün %100'e yakın bir gol kaçırıyor ve kaçan pozisyona okkalı bir küfür savurulacağı yerde neredeyse gol atmışçasına adamın ismin ve soyadını 'Daddy Cool' melodisiyle haykırasın gelsin. Yok böyle biri.


Dinamo maçına bakarsak Elano ve Linderoth'un takımdaki yerlerini alabileceğini düşünebiliriz. Elano'yu kadroya sokacak etken Arda'nın kanada kaydırılması düşüncesi değil, bu maçta gol atmasına rağmen vasat oyun oynamasıydı. Linderoth ise ilk paragrafta genişçe değindiğimiz oyun anlayışını o mevkiide uygulayabilecek 2 oyuncudan biri oluşu(diğer şuan formsuz olan Topal).


Fener'in puan kaybı en azından 5 puanla Kadıköy'e gidiyor olmaktan iyi. Fener'in orta alandaki presini kırıp Alex'i etkisiz hale getirebildiğimiz takdirde maçı alabilme yüzdemiz artar.

Valencia vs. Barça

17 Ekim 2009 Cumartesi


Barça rekor peşinde. 7'de 7 yapıp yapıp tarihlerinin en iyi sezon başlagıcına Mestalla'da imza atmak istiyorlar. Valencia'da D.Villa, Joaquín ve Marchena; Barça'da ise Henry, Chygrynskiy ve Milito yok. Maç 23:00'da NTV'de.

Gitmeden Gider Olmaz


Maradona önce 2010'a gitmeyi garantiledi, ardında gazetecilere giderin kralını yaptı : 'Penisimi yiyin'

Haliyle FIFA'dan 5 maç hak mahrumiyeti+75.000$ ceza yolda. Yalnız cezaların resmi maçlarda uygulanması için FIFA bir toplantı yapacak. Yani AFA'nın takvimindeki özel olan İspanya (14/11/2009, Madrid), Nijerya (18/11/2009, Londra) ve Almanya (3/3/2010, Münih) maçlarını kapsamayacak bir ceza düşünüyor. Haliyle dediğimiz gibi herşey daha yeni başlıyor.

2010 Dünya Kupası İngiltere Milli Takım Aday Kadrosu


Telegraph'a bakılırsa Capello kadroyu aşağı yukarı şekillendirmiş görünüyor. Kadronun eksiklikleri bana kalırsa Joleon Lescott, elemelerde 4 gol atan Peter Crouch ve formunun yakalayabildiği takdirde Michael Owen gibi. Kalede David James dışında adam gibi kaleci yok açıkçası. Özellikle rakiplerinin formsuzluğu ve zengin hücum gücüyle en az final görebilecek bir kadro.

Kaleci : David James, Ben Foster, Robert Green
Defans : Glen Johnson, Phil Jagielka, John Terry, Rio Ferdinand, Matthew Upson, Ashley Cole, Wayne Bridge
Orta Saha : David Beckham, Frank Lampard, Gareth Barry, Owen Hargreaves, Steven Gerrard, Joe Cole, James Milner, Aaron Lennon, Theo Walcott
Forvet : Emile Heskey, Wayne Rooney, Jermain Defoe, Charlton Cole

U-20 Şampiyonu Gana : 4-3


Kahire'deki finalde 37. dakikada Addo'nun kırmızı kart görmesiyle neredeyse uzatmalarla beraber 90 dk. 10 kişi oynayan Gana, gol kaçırma makinasına dönüşen Alen Kardec'in de yardımlarıyla maçı penaltılara taşıdı.


Maçın adamı kuşkusuz 2 penaltı kurtaran Daniel Agyei idi.

Tema Çalışması

16 Ekim 2009 Cuma


Edit : Çalışma sonlandı. Bir kaç imajımız gitti ama üstteki banner şahane oldu ne yalan söyleyeyim. Eklemeleri yapana kadar sitede eksiklikleri görüyor olacaksınız(misal takip ettiğim bloglar, kenar fotoları falan). Bu arada blog adresini kaybetmiş olduklarımda oldu malesef o kişilerde bana yorumlardan ya da maille(hakanbaysal@rocketmail.com) ulaşırlarsa onları da ekleyeceğim.

Zenden Sunderland'de


Yaklaşık 2 ay önce 'free trasfer' edilebilinecekler arasında önermiştim Zenden'i. Hala iyi bir ligde forma giyebilecek bir potansiyeli var. O da Premier League'den Sunderland'e 2 senelik imza attı. Muhtemelen jübilesini yapar orada yada Tugay gibi 4 sene daha idare eder.

Pep İçin Antitez



Kötü örnek, örnek teşkil etmez.

Dünya Kupası Katılım Haritası ve Play-Off'lar



Avrupa'dan İrlanda, Fransa, Ukrayna, Bosna, Rusya, Slovenya, Yunanistan ve Portekiz 14-18 Kasım'da play-off oynayacak. Kuralar ayın 19'unda çekiliyor.
Amerika'dan Kosta Rika ve Uruguay aralarındaki play-off maçından sonra katılacak. 14-18 Kasım'da play-off oynayacak.
Asya ve Okyanusya'dan Yeni Zelanda ve Bahreyn play-off ilk maçında 0-0 beraebere kaldılar. 2. maça 14 Kasım'da.
Afrika 5+1 ile turnuvaya katılacak. Gruplardaki son maçlar sonucu ilk sıraları alan 5 takım kesinleşecek(Gana ve Fildişi kesin).

İngiltere ve Dünya Kupasını Kaldırmak

15 Ekim 2009 Perşembe

Kaptan Terry telafuz etmiş kazanabileceklerini. Ben zaten desteğimi önceden verdim onlara. Aslında başlarında Capello gibi bir kupa canavarı varken olmayacak bir iş değil bu. Kendilerine çok ciddi rakip olabilecek en fazla 2-3 rakip var(Brezilya,İspanya vb.). Gerçekten işi tutarlarsa bu sefer yılların abazan hasretini dindireceklerine inanıyorum. Kadroları kaledeki alternatifsizlik dışında gerçekten iyi :

David James

Glen Johnson - Ferdinand - Terry - A.Cole

Beckham - Lampard - Gerrard - Downing

Rooney - Crouch


W.Bridge, J.Cole, Walcott, Lescott, ve G.Barry vb. alternatifleri iyi şekilde kullandıkları takdirde en az final oynarlar diyorum. Sizce kim kazanır turnuvayı?

Finish Him

Honduras'lı Carlo Costly, ABD'li Spector'un boynunu kırarken. Ay pardon marke ederken mi yoksa! Bu arada Milan'a birde kötü haberimiz var bu maçtan. Onyewu sol diz tendonlarını yırtmış. İlk yarıyı kapattı, 4 ay yok. Forza ihtiyar heyeti.

Metallica, Later with Jools Holland'da

16 Ekim Cuma 22.15
Kanal : e2

Ci Vediamo Presto In Italia*

İtalya'da görüşmek üzere*


P.S. Dilimiz döndüğünce yazdık, yanlışımız varsa haber edin başlığı düzeltelim.

Vuvuzela

2010 Dünya Kupası Resmi Çalgısı