Yaralı Aslan : 4, Yaralı Kaplan : 3

19 Ekim 2009 Pazartesi


Dün gece hücum hattında iyi oynadık fakat Rijkaard'ın sisteminin deşifresini yapmakta fayda var D.Bükreş-Fener maçları öncesinde. Bu takımın en zayıf hattı defansif orta sahanın ta kendisi. O mevkiide kim oynarsa oynasın mevcut kadromuzda, inceden pres yediğinde her türlü topu kaptırma riskini barındıran oyunculara sahibiz(Bknz. Colman'ın ilk, Tranzon'un 2. golü). Mazallah önümüzdeki hafta o presi uygulayacak oyuncular Cristian, Emre, Alex ve Topuz olacağı düşünüldüğünde bu riski 90 dk.lık maçın her saniyesinde yaşamak maçın artık Kadıköy'de geleneğe dönüşmüş bir Fener galibiyetine dönüşmesine sebep olabilir. Ayhan'a yıllanmış şarap dendikçe o kendisini Xavi falan sanıyor git gide. En büyük tehlikemiz bu aslında. Geçen sene Skibbe'nin uygulatmaya başladı ve bu sene doruğa çıkan seri ve kısa pas organizasyonlarını uygulamadan kaçtığımız sürece Cruyff'u haklı çıkaracağız. Ne demişti üstad Cruyff : 'Futbol basittir; zor olan basit futbolu oynayabilmektir'. Kendi işimizi kendimiz zorlaştırıyoruz. Aynı BJK maçında olduğu gibi ligin zirvesine tutunma savaşı veren Trabzon karşısında da 2-0'dan sonra maç 2-3 olabilirdi. Daha önce BJK maçında ve bu maçta bunlarda yırttık ama şimdilik çekirge 2 kez zıpladı bu zaaflardan.


Kewell'ın maç 1-0 iken penaltı pozisyonuna benzer bir pozisyonda topu Sylla'nın sağından filelerle buluşturamayışı sanki Serkan Balcı'nın kaçan pozisyonu ile karbon kopya gibiydi(pozisyon gelişimleri tamamen farklıydı). Burada Kewell'a bir iltifatta bulunmak istiyorum. Bir oyuncunuzu düşünün %100'e yakın bir gol kaçırıyor ve kaçan pozisyona okkalı bir küfür savurulacağı yerde neredeyse gol atmışçasına adamın ismin ve soyadını 'Daddy Cool' melodisiyle haykırasın gelsin. Yok böyle biri.


Dinamo maçına bakarsak Elano ve Linderoth'un takımdaki yerlerini alabileceğini düşünebiliriz. Elano'yu kadroya sokacak etken Arda'nın kanada kaydırılması düşüncesi değil, bu maçta gol atmasına rağmen vasat oyun oynamasıydı. Linderoth ise ilk paragrafta genişçe değindiğimiz oyun anlayışını o mevkiide uygulayabilecek 2 oyuncudan biri oluşu(diğer şuan formsuz olan Topal).


Fener'in puan kaybı en azından 5 puanla Kadıköy'e gidiyor olmaktan iyi. Fener'in orta alandaki presini kırıp Alex'i etkisiz hale getirebildiğimiz takdirde maçı alabilme yüzdemiz artar.

0 Hayat Belirtisi: