Ahmet Bulut'un Açıklamaları Üzerine

1 Aralık 2009 Salı


Galatasaray Kaptanı Arda Turan’ın menacerliğini yapan Ahmet Bulut “Emre Belözoğlu, Hakan Şükür vardı, gittiler, Galatasaray yine şampiyon oldu. Arda’nın yurt dışında bir kulübe gitmesi, Galatasaray’ı küçültmez, büyütür. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Buna hem prestij hem de ticari olarak bakmak lazım. Barcelona niye Eto’yu veriyor?” şeklinde beyanat vermiş. Öncelikle Ahmet Bulut'a blogu takip eidp etmediğini sormak istiyorum. Henüz 2 gün önce Arda ve transfer hakkında yazmıştım. Aslında haklı Ahmet Bulut. Arda bence satılmalı. Özellikle fırsat bu fırsat diyip bu seneki sayısal verileri tavan yapmış durumda olan kaptanı en iyi şekilde pazarlayıp satılmalıyız. Muhtemel satışı gerçekleştiğinde yaklaşık olarak Galatasaray'ın cebine 20.000.000 € gibi bir rakam girecektir. Peki bunun bir sebebi mi var illa satalım Arda'yı. Aslında var. Üzülerek Sinan'ın söylediklerine katılıyorum. Arda Hasan'laşmadan satılmalı. Hem bizim geleceğimiz için hem de çocuğun yeteneklerini geliştirebilmesi için olmalı bu.

Peki Arda'nın açığı nasıl kapatılabilirinir? Burada 3 sorun çıkıyor karşımıza. Liderlik,kaptanlık ve mevkiisindeki açık. Takımın liderlik görevi Kewell'a ve Elano'ya paylaştırılarak bu açık kapatılabilinir. Takımın kaptanlık görevi ise A takımda sürekli forma şansı bulan Servet'e verilerek, Servet onure edilebilinir. Mevcut kadroya sezon başı CSKA'dan kiralanan Caner kanat oynatılırsa gayet iyi verim alınır. Çünkü Caner bek oyuncusu değil. Keza o çocuğa da yazık. Bek oynata oynata çocuk bildiğinide unuttu kulübede. Gelen parayla nasıl bir transfer yapılmalı? Elbette kazan-kazan stratejisi ile hareket edip Sercan, Nuri Şahin gibi oyuncular alınmalı. Onlarda parlatılıp kar edilerek satılmalı. Bunun yanı sıra en büyük övünç kaynağımız olan alt yapımıza ciddi yatırımlar yapılmalı. Serdar Eylik, Emre Çolak gibi oyuncular yavaş yavaş kadroya alınmalı ve süre bulmalı. Velhasıl kelam; Arda'sız da şampiyon olunur, Arda'lar satıldıkça büyülür. Ahmet Bulut doğru demiş. Arda gitmeli ama hangi lige? Anket solda.

3 Hayat Belirtisi:

koala dedi ki...

Bak bunu bir yere daha yazmıştım konuyla ilgili sana da yazacağım. Bu ülkede hakim bir anlayış var. Tuncay İngiltere'ye gider "Gittiğin takım Fenerbahçe'den iyi mi?" derler. Aurelio bir takıma gider "Real Betis de kim?" derler, Semih'in talibi çıkar "Fenerbahçe kadar büyük değilse gitme" derler. Ama iş Galatasaraylı bir futbolcuya gelince Servet olur, Arif olur, Hakan olur, Arda olur. İsmin ne olduğunun önemi yok "Her ne pahasına olursa olsun git" derler.

Neden Arda Bülent Korkmaz olmasın. Bir tane adam da bayrak olsun kalsın bu takımda. Ha Arda'yı istiyorsa Barcelona gitsin. Ama kusura bakmazsanız, her takıma da gitmesin. Bu ülkede her Galatasaraylı futbolcunun yurtdışına pazarlamaya çalışılmasından sıkıldım doğrusu. Yeter artık.

Arda'dan Hasan Şaş olur mu olmaz mı bilemem. Bu tamamen kendi seçimi olacaktır.

Arda bu ülkeden gitsin gitmesine ama kaçırtılmasın.

Jordi Metal dedi ki...

Aşağıdaki linkteki yazıyı okuduysan benim Arda'nın satılmasıyla ilgili çizgilerimi açıkça görbilirsin. Hasan sadece bir simge bu konuda. Ben Arda'nın satılmasını Galatasray'ın transfer piyasasında söz sahibi olmasını istediğim için istiyorum. yoksa elbette Arda'nın bir Bülent olmasını isterim.
Ben Topal'ın da, Servet'in de aynı zihniyetle satımlasından yanayım. Servet giderse Semih Kaya oynar, Topal giderse Nuri'yi alırsın o oynar. Böylece Türk futbolu kısır döngüden ve Anadolu kulüplerinin fahiş fiyat tekelinden kurtulur. Yoksa herkes şunu söylüyor : Ama gençlere hiç şans vermiyoruz yada hiç yeni oyuncu çıkaramıyoruz. Tabi transferden gelen paralarla iyi bir scout sistemi oturmalı. Sistem kurulmadığı sürece hep aynı şeylerden bahseder olacağız.

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/11/ardann-fiyat-ve-galatasarayn-transfer.html

koala dedi ki...

Yok benim takıldığım nokta Arda-Hasan Şaş korelasyonu değil zaten. Arda gidecekse gitsen tabii ki ama kaçmadan-kaçırılmadan kendi isteğiyle gitsin. Gitmesi bir kaçış olmasın, bunu söylemek istiyorum.