Hayata Dönüş

5 Aralık 2009 Cumartesi



Fizyoterapi nedeniyle 1 gün gecikmeli yazıyorum maç yazısını. Ciddi anlamda bizim adımıza hayata dönüştü. Maçtan önce arkadaşlarla aramızda konuştuğumuzda beraberlik bile iyi dediğimiz maçı şans golüyle kazandık Sarp'ın ayağından. Düşündüğümüz gibi ortada bir maç oldu. Sdece ev sahibi olmamız nedeniyle baskındık. Arda maça tek kelimeyle damgasını, öyle ki Kewell'ın oynadığını sarı kart gördüğünde farkettim bile diyebilirim. İlk yarı Darlas'ın başına ciddi çoraplar ördü. Hatta Ten Cate devrede onu oyundan alarak 2. sarıdan kırmızı görmesinin önüne bile geçti bu anlamda. Arda'nın o bindirmelerinde Kewell daha içe yakın oynasa Sabri'nin ve özellikle Arda'nın 'asistleri' yenmemiş olacaktı.  Bu arada Gökhan'ın sakatlanmasıyla Mehmet stopere kayınca birşey dikkatimi çekti. 'Ayağı top yapan stoper' arayanlara harika bir örnek sergiledi Topal. Soyadının aksine hiç aksamadı mevkiisinde. Böylece orta sahada hem Elano'ya, hem de bir zahmet iyileşiverirse Linderoth'a yer açıldığında cidden ayağa top yapan basan bir Cimbom izleyeceğiz kesinlikle. İlk yarıda Elano'nun kestiği harika topa Nonda'nın kalçası değmese, Elano'nun niye ortasahada oynaması gerektiğini uygulamalı olarak ispatlamış olacaktık.

2. yarıda ilk yarıya benzer bir top oynadık. Gol tam istenilen zamanda geldi. Arda'nın içeri kesitiği topta Nonda önündeki Sarp'a çıkardı ve onun vuruşunda auta gitmesi gereken top rakibe çarpıp ağlarla buluştu. Keita'nın hazırlandığını öğrenince çıkacak oyuncunun Kewell olması hiç şaşırtmadı beni. Ya Arda olağanüstü etkili olması nedeniyle sönük kaldı ya da istediği gibi oynayamadı. Fakat Keita'da Arda'dan aşağı kalmadı oynadığı dönem içinde. O kadar aktüeldi ki Keita, maçın kahramanı ünvanını az daha Arda'nın elinden alacaktı. Çok etkili bindirmeleri ve şutları vardı. Ayrıca Cisse bir ara tecavüz ediyordu bizim defansa. Keşke sezon başında adı geçtğinde alınsaydı. Gerçekten çok etkili bir forvet. Hafta sonu İBB maçı öncesi iyi bir deneyim oldu maç. İnşallah BJK'nin berabere kaldığı ve rakiplerin zorlu maçlara çıkacağı haftayı lider kapatırız.

Bu arada en nefret ettiğim spikerlerin arasına Emre Tilev'i de kattık. Yok bu kadar berbat bir anlatım. Yukarda basettiğim Elano'nun pasında top Nonda'nın kalçasına bariz çarpmış. Adam illa spiker değilde Cimbom çığırtkanı olacak ya 'değmiş gibi' diyor. Ya kardeşim o top Nonda'ya ya değmiştir ya da değmemiştir. Zaten kale arkası kamera çekiminde top Nonda'ya çarpıp yön bile değiştirmiş. Sen hala 'bile' diyorsun. Azıcık adam gibi 'değdi' diyin. Gördüğünüzü anlatın başka ihsan istemiyorum. Yoksa yakında maç seyrederken spikere göre televizyonun sesini mute'a alacağım.

0 Hayat Belirtisi: