Burak Yılmaz, Aydın Yılmaz, Galatasaray Hiç Yılmaz

6 Aralık 2012 Perşembe

Öncelikle son 16 için teşekkürler Aslanlar. Aslında bu geri dönüş muhteşem oldu. Son 3 maçı kazandık. Son maçta geriden gelip aldık. Tamamen destansı...

Gelin biraz maça bakalım. İlk 11'de açıkçası Emre Çolak'ı görmek beni şaşırttı. Ambrabat'ın birebirde diri ve etkili olması özellikle Braga gibi kotra takımların ani çıkışlarında top kapıp daha büyük tehlikeler yaratabilir. Emre'nin önünde hala büyük bir gelişim alanı var. Fiziksel olarak bence hala yeterli düzeyde değil. Hamit ise nedendir bilinmez bir türlü sağlıklı randıman alamıyoruz. Top tutma konusunda takımın en iyilerinden ancak dün gece sıklıkla top kaptırdı. Şansını zorlama noktasında dayanabilir bu gidişle. Bence orta göbekte de denenmesi gerekir diye düşünüyorum. Son günlerin formda isimi Riera, dün takımı resmen 10 kişi oynattı. Braga'nın neredeyse tüm atakları onun çizgisiden geldi. Maçın kırılma anında Rizzoli düdüğü çalmadan topu eline alması nedeniyle kırmızı kart görmemesi oldu. Allah'tan hakem insafa geldi. 2. Yarı başlarken Terim klasını konuşturdu. 2 değişiklik hakkını birden kullanmak aslında risk yaratır ancak 4-4-2'den bir zamanlar Milan'ın Ancelotti döneminde uyguladığı 4-3-2-1'e (duruma göre 4-3-3 ve 4-5-1'de oynandı) dönülmesi bize orta alanda daha fazla topla oynama fırsatını yarattı. Rakip de biz ortaya ağırlık verince kanatlarda açık vermeye başladı. Bu hem Ambrabat'ın asistinde golü hem de Eboue'nin ayağının sektiği ve Burak'ın direkten dönen topundaki pozisyonlarla sonuca doğru gitmeye başladık. Burak'ın CR7'yi kovalamaya devam ettiği maçta grup aşamalarında 6 gole erişerek rekoru da eline geçirdi. İnşallah UEFA Yılın Takımı seçiminde kendisine oy verenlerle beraber yer alır.

Şimdi bizi daha zorlu bir torba bekliyor. Barça, BVB, B.Münih, PSG, Juve gibi bizi açıkçası dağıtabilecek rakiplerin yanı sıra S04 ve Malaga gibi kafa kafaya oynayabileceğimiz rakipler de var. Açıkçası Barça'yı isterim. Eleneceksek onlara elenelim yoksa S04 gönlümden geçen kura. Ancak devre arası transfer şart. Açıkçası Elmander'in sakatlık sonrası geçen yılın performansının çok uzağında olduğu gerçeğini göz ardı etmeyelim. Forvet arkasına kuvvetli bir transfer şart.

0 Hayat Belirtisi: