Ποδοσφαιρικός - Galatasaray

17 Eylül 2009 Perşembe


Bugün Galatasaray ilk ciddi sınavını verecek Atina Olimpiyat Stadı'nda. Bizim için en büyük zorluk maçın deplasmanda olması kadar daha önce Rijkaard'ın Barça'da 3 sezon boyunca yardımcılığını yapan ve yine Chelsea'de antrenör ve Ajax'ta teknik direktör olarak görev yapmış bir isim olan Henk Ten Cate, P.O.A.nın en büyük avantajı olacak. Sistem olarak bizimkiyle hemen hemen aynı oyun yapısına sahip bir ekibe karşı oynayacağız. Son 2-3 senede kadrolarına ciddi isimleri katma başarısını gösterdiler. Öncelikle Cisse'nin yokluğuna rağmen bizim kadromuzda bile olsa itiraz edemeyeceğimiz bir orta sahaya sahip bir ekibe karşı oynayacağız. Özellikle geçen sene kelepir bir şekilde Arsenal'den alınan Gilberto Silva, Karagounis, Katsouranis, Leto ve geçen sene 7 asistle oynamış olan 19 yaşındaki Ninis bu yönde rakibin omurgası ve bugün bu isimlerin en kötü %80'i sahada olacak. Bunun yanı sıra bir ara sağ bek için gündemimizde olan Seitaridis ve forvetleri Salpingdis(bence 3 sene evvelki Ümit Karan'ı andırıyor şuanki yapısı). Bugün Olimpiyat Stadı'nda muhtemel kadroları aşağıdaki gibi :


Galinovic

Seitaridis(Gabriel) - Bjärsmyr(Kanté) - Vyntra - Darlas

Gilberto Silva - Katsouranis

Ninis(Simao)

Karagounis - Leto

Salpingdis



P.O.A, Avrupa Ligine gelene kadar Sparta Prag ve Atletico Madrid gibi ekiplerle oynamış olması onların bize oranla bu tarz yüksek tansiyona alışık hale getirmiş olması gerekirken özellikle defanta hemen hemen her maçta sarı kart gören en az bir oyuncusu muhakkak var. Bu yönde bizim hücum gücümüzü göz önüne aldığımızda Keita, Baros, Elano ve Arda gibi bireysel becerileri yüksek oyuncularımız P.O.A'yı eksik bırakabilir. Sadece defansif orta sahadaki oyuncularını baz aldığımızda bizimkilerden daha tecrübeli oyuncuları var(bir de sağbek). Bunun dışında bugün sahaya çıkacak 11'imizde sadece defans göbeğinde Servet'in eksikliği Cisse'nin eksikliğine karşı durumu eşitlemiş gibi görünüyor rakip adına. Yalnız Arda'nın Bosna maçının ilk 70 dk.sı ve BJK maçındaki performansı ona bugün yedek kulübesinden oyuna dahil olma durumu sunabilir. Keza Ayhan'ın da kadroda olmayışı aslında Arda'nın bu formsuzluğuna istinaden sunulabilecek yaratıcılığı da törpülüyor bu maç için. Zira ne Topal ne de Sarp, Ayhan gibi oyunu ileri-geri oynayabilen oyun zekasında henüz erişmiş değiller. Bu noktadan kadroyu şekilledirmeye çalışırsak :



Leo Franco


Sabri - Güngör - Aşık - Hakan


Topal - Sarp


Elano


Keita - Baros - Kewell(Arda)


11'i ile sahaya yayılacaz gibi görünüyor. Kişisel tahminim milli takımlardan yorgun gelen oyuncuların BJK maçındaki gibi yorgun halleri devam ettiği takdirde maçı kaybetme olasılığımız normalden çok daha ağır basacaktır. P.O.A. yenilmeyecek takım değil. Yaratıcılığı kısıtlı bir takım bize oranla. İşte bu noktada maçın ibresi bizden yana olacatır her zaman. Kişisel tahminim maçın 2-1 her hangibir tarafın glibiyetiyle yada 2-2 beraberlikle sonlanacağı. Yani İddia tabiriyle üst oynayabiliriz.

0 Hayat Belirtisi: