Biz Aptal Türkler

7 Kasım 2010 Pazar

Sonda soracağım soruyu başta sorayım : Ben miyim aptal yoksa bu sene Avrupa'ya gidemeyen bizim Türk takımları mı?

Yukarıdaki tabloya bakarsanız çok net görünen birşey var. Önümüzdeki 2 sene içinde kademeli şekilde ilk 7-8 içinde olma şansını teptik. Hatta ve hatta 1. sıradaki İngiltere'nin yerini bile garantilettik.

Basamak basamak gidelim. Fener 2 ve Galatasaray 1 turda oldukça aptalca elenerek bu tabloda büyük pay sahibi, öncelikle bunu yazalım bir kenera. Fener arkamızdan gelen Yunanistan ekibi PAOK'a elenerek onları bize yaklaştırdı. Galatasaray ise son 2 senedir oldukça sükse yapmaya başlayan Ukrayna ekibine 2 maçtada berabere kalarak elendi. Belki de en acısı bu oldu. Bari yenilseydik inanın bu kadar gam yemezdim. Böylece Ukrayna'lılar otomatikman bizden bir takım götürünce iki ülke arasındaki yarışta farkı açan taraf oldular.

Trabzon ise benim gözümde kralar çekildikten sonra kırmızı balık oldu tabiri caizse. Ama ilk maçtaki avantajın üstüne Avni Aker'e M. Rodrigez, Gerrard, Torres ve Mascherano'dan yoksun çıkan Liverpool'a elenmesi ayrı bir bahtsızlık oldu ülke futbolumuz açısından. Şuan turnuvalarda 6 takımı olan İngilizlerin bir takımı daha gruplar öncesi elenmiş olsaydı bu sene gayet başarılı bir performans ortaya koyan İspanyollar gerçekten iddalı bir konuma gelebilirlerdi.

Son olarak şampiyon Bursa'ya gelelim. Açıkçası ben Bursa'nın bu kadar kötü bir performans ortayakoyacağını tahmin etmemiştim. Bırakın puan almayı henüz gol dahi atamadılar.

Acaba aptallık nerede?

0 Hayat Belirtisi: