Benim Gözlerim Bulandı, Ya Senin?

14 Temmuz 2011 Perşembe

2. dalgada İbrahim Akın ve İskender Alın'ın savcılıkta itiraf etmiş şikeyi. Geçen hafta yazdıklarımıza paralel olarak devam edelim. Olaylar artık geçen sürede hiç hoş olmayan bir boyuta doğru gidiyor. Transfer harcamalarında geçen yıl -171.448.000TL eksi bakiye yazdıran kulüplerimizin -ki şampiyonluk şikesi ile anılan Fenerbahçe bu rakamın 4/1'inden fazlasını harcadığını düşünürsek- ne akla hizmet bu gibi şaibelere yol açacak girişimlere girmesinin mantığını hala çözemedim. O zaman bu kadar masraf yapılması da mantıksız.

Önce TFF delilleri alamadığını belirtip ligi normal akışıyla başlatacaklarını ifade etti. Hadi dedim gizlilik ilkesi var deyip sindirmeye çalıştım. Üstüne Aysal Başkan'ın sert tepkisi geldi. TFF gereksiz yere disipline vermekle tehdit etti kendisini. Aslında Başkan biran önce delillerin değerlendirilip ligin şaibe gölgesini aklanması için istedi bunu. Yoksa Fener düşsün de millete eğlence çıksın mantığı ile söylemedi. Sonuçta an itibariyle bu lekeyle kirlenmiş her takım bu durumdan aklanarak çıkmak istiyor zaten. TFF'nin alınganlığı bence bombanın kendi ellerinde patlamasından korkuyor olması. Keza yukarıda yazdığım - bakiye maalesef kulüpler birliğinin ve TFF'nin vicdan ve cüzdan arasında kaldığının net bir göstergesidir. 

Şimdi hayali bir 3. dalga olduğunu hayal edelim ve bu sefer şike yapan öznesinde Galatasaray'ın adının küme düşme tehdidini yaşamamak için yaptırdığını düşünelim(Ne kadar acı ya! Millet kupa-şampiyonluk için şaibeye bulaşmış, sen git küme düşmemek için şike yap. Herhalde en büyük utancı biz yaşıyor olurduk böyle bir komplo teorisi hayata geçmişse). TFF hala bu ligi elimizde kanıt yok diyecek kadar salakça başlatma kararı alabilecek mi? Ya da bu kulüplerin sağladığı getiriler ve pazar payları nedeniyle Anadolu Kulüplerinin önerdiği gibi sadece aptalca puan silme yöntemine mi gidecekler? 

Ben önümüzdeki sene bir futbolcunun 6 pasın içinde topun dibine timing hatası nedeniyle fazla girip topu auta attığında onun beceriksizliğine kızacağım yerde 'garanti satın alınmıştır' düşüncesiyle bakacaksam TFF liginde oynattığı oyuncuların onurunu seyircilerin önünde iki paralık etmeyecek mi? Hatta sonra onuru bu kadar aşağılanan bu oyuncular topluluğunun oluşturduğu Milli Takım maçlarını neye dayanarak destekleyeceğim ben?  'Hepsi şaibeli işlere karışmış mıdır', 'zaten milli maça bile prim alarak çıkıyorlar namusuzlar' gözüyle bakmayacak mıyım? Ya da kim böyle bakmaz ki? Kirlenen sadece futbol değil. Ben dahil gözleri sahadaki futbola bakışı bile paranoyaya doğru yol almış hangi taraftarlar böyle aptalca kararlarla ligin başlatılmasını ister ki artık?

TFF bir an önce ya ligi askıya alsın ya da delilleri acilen ilgili kurumlarınca inceleyip karar versin. Ben temiz lig istiyorum. Yoksa Cimbom düşmüş, Fener düşmüş, Kartal düşmüş inanın zerre umurumda değil? Sen önce arın, en saf halinle temiz futbol oynamak iste, sonra Hodri Meydan'ın dediği gibi 'sokakta oynayın, kaldırımda destekleriz' biz.

0 Hayat Belirtisi: