Çeyrek Final'e Doğru

20 Aralık 2012 Perşembe

Fener maçı sonrası S04'ün gelmesinin özellikle seyirci vb. faktörleri işin içine alarak olumlu olabileceğini yazmıştık. Kaldı ki, S04 içinde en makul kura Celtic ya da bizdik. Nasıl ki bizim için Barça, BVB gibi takımların çıkma riski varsa, onlar adına da R.Madrid, Milan gibi ciddi risk taşıyacak takımlar vardı.

Gelelim kuranın yorumuna, S04'ün geçen hafta evinde Freiburg'a 3-1 yenildiği maçın iyi irdelenmesi lazım. Transfermark değerlerine bakarsak S04 bizden daha pahalı takım. Ancak paha sahade oynanan futbola göre değişir. Eleyebiliriz ancak 180 dk. disiplinden kopmamalıyız. Tek yol bu. Bununla beraber S04 bizden daha genç bir takım. Ayrıca daha uzun oyuncuları var. mümkün olduğunca yerden hızlı ve araya top atarak gol aramak ya da kanatlardan bel hizasında kesilecek isabetli ortalarla sonuca gidebiliriz. dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden biri rakibin devasa defans oyuncularının ileri çıkıp attıkları kafa golleri. Özellikle dikkat etmemiz gereken isimler Huntelaar, daha önce blogta önerdiğimiz Holtby, Farfan ve Hövedes.  

Diğer eşleşmelere bakarsak; Milan-Barça, Bayern-Arsenal ve Real-ManU eşleşmeleri sert olmuş gerçekten. Belki bu turu geçeriz ancak çeyrek finalden ötesi için disiplin kavramının yanına yetenek kavramını da taşıması lazım takımın. Bakalım devre arasında takımda taşlar nasıl oynayacak.

0 Hayat Belirtisi: