Drogba Ve Yabancı Kontenjanı Sorunu

13 Şubat 2013 Çarşamba

Sezon başı gelseydi çok daha nokta atışı olurdu bence. Ancak verdiği 'söz'ü tutmak için Çin'i tercih etmişti. Sistemsel değişimi Sneijder'le gerçekleştirdikten sonra Şampiyonlar Ligi için gerekli ruhu da bünyeye kattık. Çilek'ten sonra çikolata krema güzel olacak. Drogba sistemsel bir değişimi kesinlikle tetiklemeyecektir. Bence yukarıdaki formatta oynayacaz. En makul olanı da bu zaten. yabanco kontenjanı nedeniyle Hakan-Riera yada Melo-Yekta değişimi rotasyonda sıklıkla görülecek. Tek forvet oynasak da bu böyle olacak görünüyor.

CL ve SL için mevcut kadro bu yılki hedefleri gerçekleştirecek düzeyde. Drogba, ister tek, ister çift forvet olsun rahatlıkla iş yapar. Hatta sırtı dönükken Sneijder'e asist bile sıklıkla yapacaktır. eğer Hakan solbek oynayacaksa Eboue/Sabri'nin ileri çıkışlarında Hakan'ın ters kademeye girmesiyle 3-3-3-1 formasyonuna da dönebiliriz. Rijkaard döneminde bunu sıklıkla uyguluyorduk hatırlarsanız.

Özellikle Burak'ın çift ayağını kullanabilmesi nedeniyle formasyon değişikliklerinde efektif olarak solda da değerlendirilebilir. Bu şekilde bir anda orta alanda 2 adamın daha orta alanda pas yaparak topu ileri taşımaya çalışan takımlara etkili presin yanı sıra, top kapma durumunda ileride daha hızlı ve fazla kişiyle bir anda çoğalmamız pozisyon bulmamızı da kolaylaştıracaktır. Geçen hafta yazdığımız yazıda belirttiğim üzere pastanın tam oturmamış olan pansipanyasının defosunu, pozisyon üstünlüğü ve rakibin olgunlaşmamış ataklarının ileride topa ve boş rakiplere basarak kapatabiliriz. Yine farklı bir format ise Eboue/Sabri beke, Hamit'te sağ kanada dönünce 4-3-2-1 formatıyla da oynayabiliriz. Ancak en büyük sıkıntı; ne Drogba ne de Sniejder. Tek sıkıntı lig maçlarındaki yabancı kontenjanı. İlerleyen haftalarda sıklıkla yerli solaklar hakkında öneriler olacak blogta. Zira Riera bu kadar formdayken, Hakan bu kadroda yedekten öteye geçemez.

0 Hayat Belirtisi: