Hitler'den Nasibini Alamayanlar

31 Mayıs 2010 Pazartesi

2. Dünya Savaşı'nda yeryüzünün en büyük soy kırımına maruz kalmış bir toplumun, benzer zulümle mazlumu ezmesinin tek açıklaması o halkın Hitler'den henüz nasibini alamamış olmasıyla açıklanabilir. Antisemitizm'i kendilerine karşı bu kadar körükleyen bir toplum, Kuran'da yazdığı gibi yeryüzünden silinmeye mahkum ilk toplum olacaktır.

Aslanlar Gibi

Yüksel Aslantepem yüksel

Pazartesi Şarkıları (Sepultura - Ratamahatta)

Sert kalmanız dileğiyle. Herkese iyi haftalar.

Eurovision'da 1. Olacağız

28 Mayıs 2010 Cuma

Dün gece KV ve Emel'in isteği üzere Behlül+Bihter'in yanı sıra Toulon Turnuvası Finali nedeniyle tamamen unutmuştum Eurovision yarı finalini. Manga 1.liği alacak Cumartesi gecesi. Sonuna kadar yanlarındayız.

Toulon Turnuvası'nın Yıldızlar

Fransız Lynel Kitambala ve Danimarkalı Nicki Bille Nielsen bence turnuvanın yıldızlarıydı. Bilme bizden kaç spor adamı Eurosport'u açıp maçları seyretme zahmetine katlandı. Şu an bu ikisini düşük bütçeli Anadolu kulüpleri bile rahatça kadrolarına katabilir. Kitambala estetiğin, Nielsen tekniğin timsali oldular turnuva boyunca. 'Nokta atışı' transfer yapmak isteyenlere duyurulur.

Çağlar Birinci Galatasaray Yolunda

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Anasayfadan haberi çıkmış. Hayırlısı olsun diyelim ama Erhan Şentürk, Serdar Eylik ve Semih Kaya gibi isimlerin topyekün bu transferin takasında söz konusu olması üzücü. Umarım gençleri kaybettiğimize değer. Zira alınan oyuncu sadece rotasyon olarak takıma katılıyor. Ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim, Galatasaray Yönetimi geçen sene Fener'in yerli transferlerine yönelmesi mantığı ile hareket ediliyor. Tek fark biz milyonlarca Euro bonservis ödemiyoruz.

Don Diego

25 Mayıs 2010 Salı

Arjantin dün gece zayıf rakibi Kanada'yı 5-0 gibi ezici skorla mağlup ettiler.  Özellikle Di Maria'nın golü muhteşemdi. Ama maçın önüne yine kendine has duruşuyla Maradona çıktı. Sakallar çok yakışmış kendisine. Bakalım ne zaman kesecek. Kesmezse hazır 3 aylara da girerken Dünya Kupası'ndan sonra Ümre'de görmek isteriz kendisini.

P.S. 'Don' ünvanı İspanyollar'da ve İtalyanlar'da bir saygınlık ifadesidir. Aynı İngilizler'de 'Sir' ünvanının olması gibi.

Pazartesi Şarkıları (Reamonn- Tonight)

24 Mayıs 2010 Pazartesi


Tekrar aşık olun sevdiğinize. Tekrar ve tekrar, tekrar ve tekrar...
Şarkının nakaratı vahşi!! ve güzel aşkım Emel'e gelsin.
Herkese iyi haftalar.

Bursa'dan Gol Haberi Mi Var?

19 Mayıs 2010 Çarşamba


Bu Fener TV bir gün öldürecek beni. Spikerin şaşkın heyecanı inanılmaz matrak.

Serdar Özkan Ve Mehmet Batdal Galatasaray'da

18 Mayıs 2010 Salı

Açıklama resmi siteden duyuruldu. Özellikle Mehmet'in transferine sevindim. Sol ayağı raket gibi bir oyuncu. Tam ihtiyacımız olan bir transfer. Yönetimi tebrik etmek lazım. Serdar Özkan ise Arda Turan'ın kontenjanından alındı. Zira ikisi kanka. Umarım Barış Özbek'ten daha iyi bir performans sergiler.

5. Element

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Öncelikle tebrikler Bursaspor. Lig tarihlerinde ilk defa şampiyon olarak artık ligdeki bütün dengeleri alt üst ettiler. Bundan sonra lig gelirlerinden, diğer şehirlerdeki takımların şehir takımlarını daha sıkı desteklemelerine neden olmalarına kadar birçok denge ciddi anlamda köklü olarak değişmeye başlayacak. İlk olarak buna devrim dense de bunlar bir evrimle değişmeye başlayacak elbette. Ertuğrul Sağlam özellikle kendisi gönderenlere asrın kapağını taktı. Bu bağlamda son maçın BJK ile olması son derece manidardı. Gelelim Fener'e. Hayat fena halde CM/FM'ye benzermiş. Trabzon maçının özeline baktığımızda Fener'in abartısız 20'ye yakın pozisyonu var ama 1 gol attılar. Tranzon'un golü bile yarım pozisyon aslında, Burak ortaya karışık vuruşu ampul gibi asıldı filelere. Bazen bu tarz oyunları oynadığımda da rakip tek pozisyon ile 1 gol atınca gerçekte böyle olmaz diye düşünürdüm ama olduyormuş. Şenol Güneş'in 14 yıllık kırık gururunu vücuduna enjekte etmiş kaleci Onur tek başına o hesabı da gördü. Önce kupayı Fener'in ellerinde alıp, ligde de şampiyonluktan ederek resmen 14 yıllık hesabı kapadılar. Hep o klasik soruyla kapatalım postu : Ne olacak bu Fener'in hali?

Pazartesi Şarkıları (Tityo - Come Along With Me)

Tityo benim tek parçalık kahramanlarımdan. Şarkının insanı tutan melodisine kaptırıp iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile.

Dunga'ya Sevgilerle

16 Mayıs 2010 Pazar

Dün gece Juve'yi yıkan adamdı. Pato ile uyumu harika ama muhtemelen Milan'ın ligdeki konumu itibari ile Dünya Kupası'na ikisi de gidemeyecek. Brezilya kupayı alamazsa 2006'da resimleri yakılan adam bakalım ne kadar aranacak!

Zaman Uçar Ellerimden Sonsuzluğa

15 Mayıs 2010 Cumartesi



Noel Gallagher'ın geçen Ağustos'ta grubu bırakmasıyla duraklama devrine giren Oasis '94-2009 yıllarındaki albümlerinden çıkan hitlerini derledikleri Time Flies setini 14 Haziran'da piyasaya sunacak. Albümde 27 hit parça var. 38 videoluk sınırlı video box-sette çıkaracaklarmış.

Time Flies… 1994 – 2009

Disc One

1. "Supersonic"
2. "Roll With It"
3. "Live Forever"
4. "Wonderwall"
5. "Stop Crying Your Heart Out"
6. "Cigarettes & Alcohol"
7. "Songbird"
8. "Don't Look Back In Anger"
9. "The Hindu Times"
10. "Stand By Me"
11. "Lord Don't Slow Me Down"
12. "Shakermaker"
13. "All Around The World"

Disc Two

1. "Champagne Supernova"
2. "Some Might Say"
3. "The Importance of Being Idle"
4. "D'You Know What I Mean?"
5. "Lyla"
6. "Let There Be Love"
7. "Go Let It Out"
8. "Who Feels Love?"
9. "Little By Little"
10. "The Shock Of The Lightning"
11. "She Is Love"
12. "Whatever"
13. "I'm Outta Time"
14. "Falling Down"

Kim Bu?


Aslında yanıtı çok kolay ama az makyaj ve kafadaki çiçekle ne kadar tanınır bir halde ölçeyim dedim. Klavyenize kuvvet, haydi yanıtları bekliyorum.
Yanıt : Sting

Yaza Hoşgeldin Şarkısı

Kid Rock'tan gelsin o zaman. Sweet Home Alabama mixli All Summer Long. Klip tam yaz klibi. Bakalım ben bu yaz nerelere gidip güneşleneceğim. Geçen küvete suyu doldurup Ayaz'ı içine attığımızda gördük ki, ufaklık suyla oynmayı seviyor. Benim gibi deniz aşığı biri çıkarsa şaşırmam. Muhtemelen Anamur yolları görünebilir bir ihtimal. Herkese iyi yazlar.

Mehmet Topal Valencia'da

13 Mayıs 2010 Perşembe

İş sağlık kontrollerine kalmış sadece. Mehmet için hayırlısı olsun. Valencia büyük bir takım, seneye CL'de boy gösterecek olması da Mehmet'in kendisi göstermesi için iyi bir plartform.

Sadece 3 Kurşun

Madrid bu yıl kazandığı 3 galibiyetle kupaya erişti ya; emeği geçen herkese çok teşekkürler. Anladınız onu siz.

Pazartesi Şarkıları ( AC/DC - Back In Black )

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Bir Rock ikonu olan AC/DC'nin hafızalara kazınan riffleridir bu parça. Bu parça rahmetli Yaman Afacan'ın çalarken dinleti idi. Kardeşimi tekrar rahmet ile anayım. Herkese iyi haftalar.

En Önemli Ders : Evinde Kaybetmeyeceksin !!

9 Mayıs 2010 Pazar

Lig ilk başladığında ilk 6-7 hafta herkes ligin bizim ve Fener arasında geçeceğini, hatta bu ikilinin şua İspanya'da olduğu gibi açık ara ligi bitireceği iddia edilmişti. Gel gelelim o günlere ait bu hipotezi savunanlar bizi hayıflıyor. Zira Fener gibi şampiyon olabilme olasılığımız yok. Zaten sen ligin 2. yarısında ilk 10'daki 7 rakibini yenememişsen şampiyonluk kelimesini ağzına besmelesiz almayacaksın. Evinde kaybettiğin puanlar cabası. Yoksa adamı taşlarlar. Bu takımın bu hale gelmesindeki en büyük suçluların başında malesef yönetim geliyor. Transfer politikası malesef 6-7 sene evvelin Fener'ini anımsatıyor bana. Umarım para eden ve sistemle uyuşmayan oyuncuların yanı sıra adaptasyon sorunu yaşayan yabancılar bu yaz satılır. İsim yazmaya gerek yok, herkes kim olduklarını biliyor. Önemli bir 90 dk.mız daha var. Onu da kazandık mı en azından bizim çocuklar Çeşme -  Bodrum arasını 15 gün daha fazla gezebilecekler.

Tamamı Bayat Hep Aynı Nakarat

6 Mayıs 2010 Perşembe

Şanlıurfa'da hep bildiğimiz sahneler yaşandı yine.

Diegol

İtalya Kupası'nı İnter Diego Milito'nun muhteşem golüyle kazandı. Kendisini severek izliyoruz.

Hoş Geldin Avrupa Ligi

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Galatasarayımız resmen Avrupa Ligi'nde. Gerçi ben geçen hafta yazmıştım böyle olduğunu. Fener bir aksilik olmazsa ZTK hasretine son verecek. Lig için aynı şeyi söyleyemem Ankaragücü-TS maçını seyredenler, Ankara tribünlerinin ne şekilde timsah yürüyüşü yaptıklarını gördü. Ankaraspor'u bay geçecek olan Bursa'nın maçının olmaması, Bursa taraftarının kardeşlerini desteklemeye gideceğinin göstergesidir. Avrupa'ya bakarsak; Almanya'da Bayern, Fransa'da Marsilya gayri resmi şampiyonluklarını ilan ettiler.

Pazartesi Şarkıları ( Guns N' Roses - You Could Be Mine)


GN'R'ın en gaz 2-3 parçasında biridir benim için. Parça ayrıca Terminator 2 filminin naçizane soundtrackidir. Gitarla çalaması da söylemesi de oldukça keyiflidir bu arada. Hadi biraz hızlanalım. Herkese iyi haftalar.

1 Mayıs

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Courtney Love