Ağırlık

28 Nisan 2011 Perşembe

Basın toplantılarındaki karşılıklı ayar vermelerden sonra dün oldukça ılımlı bir maç oldu her durumda. Gerçi faul pozisyonlarında özallikle Barça'lılar toplu halde duruma müdahele etmeye çalıştılar. Inter'e Nou Camp'ta kaybedilen yarı finalde hakemi kandıran Bousquets dün yine Pedro'yu da yanına alarak iş başındaydı. Daha önce bu gibi etik konularla ilgili ben Kader Keita ile ilgili olumsuz yazmıştım. Atilla Abi' yazısında Kader Keita öznesi yerine en kibar tarifiyle bu 2 şerefisizin ismi yazsan yeridir.

Oynanan oyunu değerlendirirsek Barça ilk 30. dk topla kendi yarı sahasında rakibi üstüne çekme stratesiji kendileri adına netice verdi. Hatta bu tuzağa düşen Real'lilerin açıklarında Villa ve Xavi'nin şutlarını Casillas başarılı şekilde savuşturdu. Defans bloğununun solundaki Puyol ters ayaklı olmasına rağmen biraz aksadı. Bu çok normaldi aslında ama Real bunu kullanamadı. Barça'nın top çevirdiği esnada ileride sadece Ronaldo kaldı. Hatta Di Maria ve Mesut'un kendisine yardım etmemesine bir ara isyan bile etti. Sonrasında Di Maria ona biraz ayak uydurmaya çalıştı. 2. yarıda Mesut bu varlığı gösteremediğinden oyundan alındı. Sezonun 2. yarısından beri bir düşüş var Mesut'ta. Adebayor forvete geçince Ronaldo kanada geçti. Bence en kritik hata orta 3'lüden birinin Kaka ile değişmemiş olmasıydı. Zira Real'in gole ihtiyacı varken hücumda sadece 3 kişi kalmak Barça'nın derin savunması içinde kaybolmalarına sebebiyet verdi. Pepe'nin kırmızısı sonrası orta saha tamamen pas manyaklarının eline geçince ibra Barça'ya kaydı. Afellay'ın girişiyle Pedro'nun sağlayamadı etkinlik oluşturuldu, meyvesi Messi'nin de takipçiliği ile gol oldu. 2. gol aynen Ertem Şener'in deyimi ile renklendirilirdi. Gol gelince İlker Yasin'den önce davranıp kendi kendime söyledim o lafı.Geçen 100 yılı bilmem ama bu 100 yılın en iyisi kesinlikle Messi. Bu su götürmez bir gerçek.

Real'de Ramos sarı kart Pepe ise kırmızı kart cezalısı. Barça rakibini perişan edebilir 2. maçta. Barça hangi maça, nasıl ağırlık koyabileceğini gösterdi. Hala yenilmezler. Muhtemelen kupayı da alacaklar.

0 Hayat Belirtisi: