Kupa Porto'nun

19 Mayıs 2011 Perşembe

Aslında kupa hak edenin. Porto sürekli oyuncu alıp-satarak bünyesindeki oyuncuları yeniliyor. Başarıya doymuşu gönderiyor, başarıya aç olanı getiriyor. Bu nedenle Braga'ya karşı avantajlıydı. Braga hep kontraya dayalı oynadı. Bir tane organize geldikleri pozisyon vardı, o da 3. dk.da auta çıktı. Porto 4-3-3'ünüstüne koyup 4-1-4-1 gibi ileride bir anda 5 kişi çoğalabiliyorlar. Muazzam bir Porto baskısı vardı ilk yarı boyunca. Hulk'un 7. dk.da çektiği şutta abanmak yerine sol iç vursaydı muazzam estetik bir gol olurdu ama kısmet Falcao'yaymış. Guarin'in bir anda topu ters çevirip kestiği ortada Falcao kafayı çok şık yaptı tam da devre biterken. Karşıdan gelen top, uzak kaledireğine doğru vur ki kaleci kurtaramasın. Tam Hakan Şükür'lük bir kafa.

Devreden dönüşte Porto defansta paslaşırken Braga en tehlikeli yönünü gösterdi. Fakat Mossoro tabelayı değitiremedi. Açıkçası yerden bir vuruş yerine sol iç kesme vuruşla Helton'un üstünde aşan bir gol vuruşu tabelayı rahatlıkla değiştirebilirdi. Bundan sonrasında Porto Rodrigez ve Bellushi'yi oyuna alarak 4-4-1 gibi daha defansif bir kurgu ile oynamaya başladı. Açık alanları kapatınca çokta özel yetenekleri olmayan Braga'lılar kaybettikler her pozisyonda hakemden kar istediler. Sapunaru'nun pozisyonunda haklıydılar bence amakeskinsirke misali tavırlar daha ziyade onların canını yaktı. Hakem ise gerçekten kötüydü. Porto için kullanmadığı çok ciddi bir avantaj pozisyonu ve 1-2 Porto'lunun görmediği kart var ortada.

Falcao attığı golle hem rekorunu geliştirdi hem de maçın adamı, Boas ise kupayı kazanan en genç adam oldu. Daha önce en genç ünvasın 33 yaş, 10 ay ve 4 gün ile Chelsea'li Gianluca Vialli idi. Boas rekoru 33 yıl, 7 ay ve 1 gün ie elde etti.

0 Hayat Belirtisi: