Atamayana Atarlar

20 Mayıs 2012 Pazar

Bu kadar basit aslına. Chelsea, Di Matteo sonrası anti futbol oynayan sıkıcı takım moduna girmeye başladı. Oldukça eksik bir kadro ile maç başlamaları ve Bayern'in hücum hattının kalitesi ister istemez bende Bayern'in kupayı alacağı izlemini oluşturdu. Robben'in liderliğinde Ribery ve Müller ile Gomes'in sürekli besleneceği aşikardı. Chelsea belki de en kötü kadrosuyla mça başlıyordu. Terry yoktu herşeyen evvel.


Maçın bütün akışı ASY'de 2-1 yenildiğimiz Fener maçına dönmeye başladı istatistiklere bakınca. Bayern'in kaçırmadığı gol kalmadı maçta. Penaltı bile atılamadı. Drogba farkı tek korner ile skora sirayet etti. Neuer üstüne gelen topta daha dikkatli olsa belki top tekrar çelebilirdi. Futbolun adaleti olmuyor işte. 90 dk gol arıyorsunuz. 20 tane korner kullanıyosunuz ancak rakip tek kornerle golünü atıyor, şu meşhur Galatasaray-Göteborg maçındaki gibi.

Hatta Cech'in yediği gol daha pis bir toptan geldi. Müller kafasına gelen topu büyük bir akıllılıkla direk kaleye değil topu yere sektirerek gönderdi ve Cech kontrpiyede kaldı. Di Matteo, maçı penaltılar götürmek niyetindeydi ve Futbol Tanrısı da onun bu isteklerini yanıtlıyordu sanki.

Maçın 2 kırılma anı vardı Bayern için Ribery'nin ofsayt nedeniyle sayılmayan golü kabak gibi ofsayttı. Diğer ise Ribery'nin kendisini yere attığı penaltı pozisyonu. Hani Erman Toroğlu dr ya 'Penaltı, penaltı gibi olmalı' diye. Bence penaltı ile alakası yoktu. Drogba sadece dokundu. Maçın döndüğü andı Robben'in penaltısı. Penaltılarda Schwayni topa gelirken tereddütte kalmasa tekli penaltılara uzatabilirdi Bayern serüveni. Ancak atamayana atıyorlar işte. Kupa ise en çok Drogba'ya yakıştı. Bu yaşta bu eforla oynaması takdire şayan.

0 Hayat Belirtisi: