Bilerek Ve Tasarlayarak Gol Atmak

28 Mart 2013 Perşembe



Dorgba'nın röportajının tümüne buradan erişebilirsiniz. Benim takıldığım kilit yer aşağıdaki 2 soruya verilen yanıttır. Normalde bizde Türk oyunculara "gol nasıl oldu?" sorusu sorulduğunda "İşte arkadaş çizgiye indi ortaladı, ben de vurdum gol oldu" şeklinde amatör bir anlatımları dinliyorduk. Drogba golü nasıl bilerek ve golü ne yaparsa, nasıl atacağını anlatmış. Gerçekten mantelite farkını hissettiriyor ve hissettirecek.


-Bayern Münih'e attığın kafa golü muhteşemdi. Katılıyor musun?
"Eğer siz öyle diyorsanız! Hava hakimiyetimin oyunumun en güçlü parçalarından biri olduğunu biliyorum. Çocukluğumdan beri bunun için çok çalıştım. Zamanlama, hava topları için en önemli konu. Çok fazla oyuncu kafa toplarında çok iyidir ama kilit nokta zamanlamadır."
-O gol çok önemli bir goldü. Bu golü hala rüyalarında görüyor musun?
"Evet. Takım içinde kornerleri kullanmak için görevlendirilmiş oyunculardan sadece Mata oyundaydı. Benimle eşleşen Jerome Boateng'den kurtuldum. Böylece avantajı elime aldım. Daha sonra bedenimi konumlandırdım, pozisyonumu aldım. Kalenin nerede olduğunu hesaba kattım. Topa da doğru hızı vermek için hareket ettim."

Cenk Tosun

21 Mart 2013 Perşembe

Evet, Ednan'lar döneminde Galatasaray için çerez parası bir farkla Gaziantep'in yolunu tutmuştu Cenk. Şuan en yoğun ilgilenen takım ise Trabzon. Ancak Burak Yılmaz'ın olası Avrupa transferi ve Elmander'in özellikle yabancı kontenjanı nedeniyle gözden çıkarılacağını düşünürsek, ilk tercih kesinlikle kendisi olmalı. Hem 21 yaşında, hem de forvetin her alanında oynaması oldukça yeterli bir referans. Türkiye'ye geldiği ilk sezonda neler yaptığını herkes biliyor. Şuan ligde 25 maçta 6 gol 6 asist üretti ancak arkasında Selçuk İnan, Hamit vb. bir oyuncular olsa çok daha etkili olacaktır. 2014 yazında kontratı biteceğinden uygun bir rakama alınabilir. Trabzon'la beraber fiyatı muhakkak artacaktır. Acele etmek lazım.

Pazartesi Şarkıları (84 - Çanakkale Türküsü)

18 Mart 2013 Pazartesi


Toprağınız bol olsun ağalar...

Eski Dostlar, Depreşen Hatıralar

16 Mart 2013 Cumartesi

Zor ama gerçekten imkansız değil. Mourinho, Drogba, Hamit ve Sneijder için çok daha duygusal bir kura olduğu belli. Kaka'yı getirecez demiştik, kesmedi tüm Madridista tayfasını getiriyoruz ASY'ye. Deplasmanda en kötü 1 farklı mağlubiyet burada zemine takılmadığımız takdirde turu getirecektir. Bizim oyuncuların ve Terim'in damarında akan kan bu tip maçlarda 5 misli fazla akar. Takım gerçek ruhuyla oynarsa ve hücumda girdiğimiz pozisyonlarda gol başarısını yüksek çıkarırsak Real'i Arena'nın çimlerine gömmek zor ancak kesinlikle imkansız değil.

Borek Dockal

14 Mart 2013 Perşembe

Çek oyuncu Dockal, 2011 yılında bir dönem Konyaspor'da da kiralık olarak oynamıştı. Bu yıl özellikle Avrupa Ligi'nde Rosenborg formasıyla gösterdiği performans ile göz alıyor. Norveç Ligi'nde 34 maçta 16 gol 8 asist, Avrupa Ligi'nde ise elemeler dahil, 13 maçta 7 gol 5 asist ile özellikle oynadığı sağ kanat pozisyonu için oldukça üstün bir efor gösteriyor. Özellikle duran toplardaki becerisi ve hem sağ hem de sol ayakla uzaktan gol atabilme yetenekleriyle gözlem altına alınmaya hakediyor. Daha öncesinde bu pozisyon için önerdiğim Sebastian Larsson ile benzer özellikleri var. Maliyetinin ucuz olması ise cabası.

Elini Kalbime Koydun, Yüreğimi Söküp Aldın

13 Mart 2013 Çarşamba

Çeyrek finaldeyiz, ötesi yok işte. Hamit'in değeri o direkten dönen toplar içeri girdiğinde anlaşılacak diye çoğu kez söylemiştim. Öyle de oldu. Drogba gerçekten lazımmış. Defansı kesinlikle ileri çıkarmadı ve sürekli faul kazandı. Selçuk İnan artık Metin Oktay, Hakan Şükür, Gündüz Kılıç, Hagi eforu gösteriyor. Özellikle solda mükemmel bir efor gösterdi. Yeri geldi merkezden top aldı. Burak gerçekten Avrupa'nın sayılı forvetlerinden birisi. Melo bu sezon en iyi topunu oynadı. Sade, verimli ancak gösterişsiz ve rakiple gereksiz münakaşadan uzak. her şeyden ötesi ise Muslera candır, canandır bu gönüllerde. Artık rakip seçme şansımız yok. Madrid'te gelse, Barça'da gelse siz yürüyün Aslanlar. Düşseniz bile elimizi her zaman size uzatıp ayağa kaldıracaz sizleri. Yeter ki eliniz yüreğinizde, damarlarınızda Galatasaray aşkıyla oynayın.