Galatonia

28 Kasım 2009 Cumartesi



Rijkaard ilk başımıza geçtiğinde hepimiz Galatasaray'ın Barça gibi oynayacağını hayal ettik. Geçen sene yıllanmış şarap gibi oynayan Ayhan'dan Iniesta, Arda'dan Messi falan olacağını hep hayal ettik. Aslında Arda orta 3'lünün solunda yada kreatif orta saha olarak oynadığı maçlarda Arda ayrıca Iniesta rolüne dahi soyunmuştu. Sonra Elano alındı, Xavi olsun diye ama birşey hep ters gidiyordu. Çünkü Elano kreatif orta saha rolünü aldığında kağıt üstünde Skibbe'nin temelini attığı geçen seneki formasyona dönülüyordu ve 2 defansif orta saha ile oynuyorduk. Aslında orta sahada umulanın aksine form tutan Sarp'la beraber, Topal ve Ayhan(Barış) yan yana oynadığı zaman malesef takımın yaratıcılığını öldürüp, bu yöndeki beklenti sadece ileri 3'lüye yükleniyor. Hemen aşağıdaki şablondaki gibi.


Topal


Sarp    Ayhan


Keita          Arda



TSL'de sıran bir orta 3'lüye benzeyen bu oyuncular yerine, Arda ve Elano'lu bir orta 3'lünün daha kreatif, pasa dayalı ve baskılı olacağına inanıyorum. Böylece Kewell'da, ondan daha efektif yararlanabileceğimiz ileri 3'lünün soluna kayacak. Burada Kewell'a bir not düşelim. Leeds ile oynan yarı final maçları hatırlayanlarınız var mı? Ben 19 yaşıma yeni girmiştim o zaman daha tok hatırlıyorum o zamanları. Kewell'ın şuan Galatasaray'da oynadığı yer aynı o dönem Leeds'te oynadığı mevkii ile tamamen aynı. Bu nedendir ki Manisa'da bek deneyimi nedeniyle preste yapabilecek olan Arda ve Brezilya Milli Takımın'da şuan Ayhan'ın oynadığı pozisyona yakın bir pozisyonda oynayan Elano yan yana oynarsa hem Barça modeline giden Galatasaray aradığı Xavi-Iniesta'sını bulmuş olacak. Messi'de 30'unu geçen Kewell olsun. Yani format şu şekilde olacak.


Topal


Elano   Arda


Keita       Kewell



Daha kreatif bir orta sahaya sahip görünüyoruz. Bana kalırsa takımın iskeleti en başından beri bu olmalıydı. Hem kreatif hem pres yapabilen bir orta saha. Ha Catalonia, ha Galatonia. Bir şekilde aynı kapıya çıkacağız elbette. Sadece sabır.

0 Hayat Belirtisi: