İspanya Dünya Kupasına Hazır : 2-1

15 Kasım 2009 Pazar


İspanya dün çok başarılı bir testten geçti. Dünya Kupası hazırlık maçından ziyade o kupanın yarı finali oynanıyormuşçasına sert oynanan bir maçtı. Seyir zevki üst düzeydeydi. Özellikle ilk yarı İspanya kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı Arjantin ile. İniesta ile gelişen Villa ve Silva ile olgunlaşan ve Alonso ile meyvesini veren İspanya'nın ilk golü bana Luis Van Gaal döneminin Barça'sını anımsattı. İnanılmaz keyif aldım golden. 30. dk.da Villa'nın şutunda Colloccini'nin yüzüne gelen topu eliyle çıkarması bence kırmızı+penaltı değildi, devam kararı doğruydu. Keza İspanyollar da çok üstünde durmadılar pozisyonun ama 1 dk. sonra orta sahada Iniesta'ya arkadan dalışı kırmızı kartlık olmasına rağmen hakem sarıyla yetindi. Arjantin'in ilk yarıdaki tek pozisyonu ik yarıda bitime 5 dk. kala Di María'dan geldi. Casillas'ı yere yatırmasına rağmen çaprazdan topu istediği gibi kesememesi nedeniyle Arjantin golden oldu.

2. yarıda Tevez girene kadar esamesi okunmadı Arjantin'in. 59'da KanalTürk spikerinin deyimiyle 'Alibol'un Maxi'yi indirmesi ve Messi'nin penaltısıyla maça ağırlığını koyar demeye kalmadan penaltıdan hemen sonra Fabregas'ın ve 5 dk. sonrada Negredo'nun girmesiyle daha dinamik bir İspanya karşımıza çıktı. İlk yarıda bütün ataklarını neredeyse sadece sol kanattantan yapan İspanya artık sağ kanadı da bir o kadar etkili kullanmaya başlayınca Heinze'nin dengesi bozuldu. Iniesta çıkana kadar Fabregas'ın da desteğiyle bayağı yıpratıldı o bölge. Iniesta'nın yerine giren Navas ise 4 sarı kartlı oyuncuyla oynayan Arjantin defansının işini tamamen bitirdi. Dengesini yitiren Arjantin tamamen düştü. Demichelis'in elinde Alan Kelly'nin ilk yarıda soyunma odasında unuttuğunu düşündüğümüz kırmızı kartını hiç yanına bile almadığını anladık . Alonso şık bir penaltıyla gecenin kapanışını yaptı.

Son olarak, Messi'nin, Arjantin Milli Takımında oynayamıyor olmasını çözebilen beri gelsin. Çok isteksizdi. İspanya, ilk defa Dünya Kupasını kazanabileceği altın jenerasyonunu Hollanda gibi boşa harcamaz inşallah(her ne kadar İngiltere'yi destekliyor olsam da).

İspanya: Casillas (m. 88: Pepe Reina); Sergio Ramos, Pique, Puyol (m. 46: Raúl Albiol), Capdevilla; Iniesta (m. 81: Jesús Navas), Xavi (m. 61: Cesc Fábregras), Xabi Alonso, Sergio Busquets, Silva (m. 66: Negredo); Villa (m. 82: Mata).

Arjantin: Romero, Coloccini, Demichelis, Gabriel Heinze, Ansaldi; Gago (m. 74: Cambiasso), Di María, Mascherano, Maxi Rodríguez (m. 83: Lavezzi); Higuaín (m. 58: Tevez), Messi (m. 83: Perotti).

Goller: 1-0, Xabi Alonso (16'); 1-1, Messi (60'); 2-1, Xabi Alonso (85')

0 Hayat Belirtisi: