Büyük Kayıp

31 Temmuz 2009 Cuma


Dünyanın sayılı futbol adamlarından ve özel sempatimin olduğu Sir Bobby Robson 76 yaşında vefat etti. Toprağı bol olsun.

Seeenn Varsın Ya !!


Herşey 10'dan önce ve 10'dan sonra

Elano Galatasaray'da

30 Temmuz 2009 Perşembe


Ve alnından öpülesi adam Haldun Üstünel medyayı yine ters köşeye yatırdı. 9.400.000 € karşılığında transfer gerçekleşti.

Marcus Felnuer BVB'de

29 Temmuz 2009 Çarşamba


Felnuer merkez orta saha olarak oynayan önerdiğimiz tek isimdi. Başarılı bir sezon geçirdi ve yaptığı asistler ona teklif götüren BVB'ye bedelsiz transfer olup Bundesliga'ya terfi etmesine olanak sağladı. Önümüzdeki sene Nuri Şahin mevkisinde kendisine dişli bir rakip edindi. Allah kolaylık versin şimdiden.

Erwin Hoffer Napoli'de


Bir önerimizin daha transferi gerçekleşti. Avusturya'nın Rapid Wien takımından golcü Erwin Hoffer 5.000.000 € karşılığında Napoli'ye geçti. Bu sezon gözüm özellikle onun üstünde olacak. Serie A'yı ilk sezonunda en ortalama 10-15 golle kaparsa onun adaına harika olur. Darısı Hofmann ve Maierhofer'a artık.

Supermann


Paul Biedermann, Phelps'in 200 mt.deki Dünya rekorunu 1:42.00 ile kırdı. Harbi insan değilsiniz.

Madarolar : 5 - 0


“Evet biz 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. Belki 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz”

Bülent Uygun


İleri görüşlülüğün bu kadarınada pes doğrusu. Kanımca 4 Eylül'de olası bir 0 - 7 lik bir hezimet nedeniyle gelecek eleştirileri şimdiden bertaraf etmiş oldu.

Anderlecht - Sivasspor

28 Temmuz 2009 Salı


Sivasspor Avrupa arenasındaki 2. senesinde kendisine oranla güçlü bir ekiple oynayacak. Hazırlık maçları ölçü değil deriz hep ama fotoğrafın bütününde 4 ciddi hazırlık maçın yapıp, kalesinde 13 gol görmüş ve rakip filelere 1 gol atabilmiş bir Sivas olunca işin rengi cidden değişiyor. Hele hele Sezer Badur ve Mehmet Yıldız gibi iki asından yoksun sahaya çıkıyorsa, Bülent Uygun'un skoru koruma çabaları sonuş vermeyebilir. özellikle bu maçta Balili'yi çok arayacak Sivas. Burdan alınacak her türlü beraberlik(her ne kadar zor olsada umut fakirin ekmeği) 4 Eylül stadındaki maça umut taşıyacaktır. Bu akşam için skor tahminim : 2-0 ev sahibi alır.

Güngör Kaya - Tolgay Ali Arslan - Burak Kaplan


Güngör Kaya, her iki kanatta da görev alabilen oldukça yetenekli bir genç. Geçen sene Bochum U19 forması altında 14 maçta 1211 dk. forma giymiş ve bu sürede 19 gol 1 asist üretmiş. Bu performansı sözleşmesi biten oyuncuya Nürnberg'e bedelsiz transfer olabilme seçeneği sunmuş. Dikkate alınmalı.


Tolgay Ali Arslan, BVB alyapısından yetişti. Geçen sene BVB U19 forması altında 26 maçta 2173 dk forma almış ve bu sürede 30 gol 5 asist üretmiş. Bu performans geçen sezon sözleşmesi biten Ali'nin bedelsiz HSV'ye geçmesine yeterli olmuş. Umarım geleceği parlak bir forvet olur.


Burak Kaplan B04 alt yapısında forma giymekte. 19 yaşındaki kanat oyuncusu her iki kanatta da oyanayabiliyor. Geçen sene 25 maçta 2156 dk. forma giyip 17 gol 7 asist üretmiş. 4-3-3 sistemini kabul görenler bu çocuğu bence takip etmeli.

Yeni Formalar




Klasik Parçalı, Metin Oktay Ruhu


Kader'e yakışmış forma


Yapmayın bunu. Mor Menekşe gibi olduk.

Akşam Hapse Tıktığın Rockerlar Sabah Gelip Götünü Parmaklar

27 Temmuz 2009 Pazartesi


Zoruna mı gitti 'Boş'bakan. Memleketin bütün derdi bitti de yolda bira içen gençlere mi iş olmaya başladın! Ne olmuş yani sana metalci işareti yaptılarsa. Lucifer'ın boynuzları bi tarafına mı girdi acep. Ne olurdu acaba arabandan inip o gençlerin halini hatırını sorsan, onların fikirlerini dinleyip biraz sosyal olabilsen. Hatta sende konsere dalıp biraz headbang ve pogo yapsan. Dinden mi çıkardın Recebim.


Keirrison Barça'da

24 Temmuz 2009 Cuma


Daha önce önerdiğimiz isimlerdendi Keirrison. Nisan ayı itibariyle ayyuka çıkan Barça dedikosunu da yazmıştık hatta. Transfer 14.000.000 € karşılığında gerçekleşti. Barça gelecek için iyi bir transfer yaptı. Hayırlısı artık.

Seyretmediğim Maçın Özeti

Taraftarının önüne ilk kez çıkan kaptanımız

Haldun Üstünel dün maçta değildi. Muhakkak yine transfer peşinde koşuyor.



Geçmiş olsun Serdar'ım


Hoşgeldin Sarp

Keep destroying Terminator

Galatasaray - Tobol Reloded

23 Temmuz 2009 Perşembe


Kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk maça oranla as takımdakilerin daha çok kadroda yer alacağı bir maç olacak. Zira hangi gençlerin kadro dışı kaldığı aşikar.



Orkun


Uğur(Sabri) - Gökhan - Servet - Hakan


Barış - Sarp - Ayhan


Yaser - Baros - Arda



11'i ile sahada olacağımızı düşünüyorum. En rasyonel olanı şimdilik bu. Umarım Rijkaard Sabri'yi geçen maçtaki goldeki hatasına istinaden onu yanında başlatır. Maçı alacağımızdan şüphem yok. Tek kaygım takımdaki oyuncuların yeni sisteme adaptasyonları. Kewell'ın kesinlikle yedek oturacağına inanıyorum. Maçın gidişatına göre 2. yarı 60. dk.dan sonra oyuna dahil olur.

Pkk'nın 20 Yıllık Öyküsü - Süha Pirim - Süha Örtülü

21 Temmuz 2009 Salı


...Demokratik sistemin, giderek gelişecek sınıf, dil, kültür ve hatta dini çelişkileri çözme imkanı doğmayınca,sorunlar '70'lerde yerini çatışmalara bıraktı. Diğer sorunlarla birlikte Kürt sorunu rahatlıkla bir demokrasi sorunu olarak çözüm bulmalıyken gerek tarihsel temeli, gerek ele alınan dönemin dünya çapındaki çatışmalı savaşlı karakteri, gençliğin elinde bir kıvılcıma dönüştü. Daha devleti, toplumu, tarihi tanımadan dogmatik ideolojik yaklaşımlarla, ütopik siyasi belirlemelerle PKK adına bir isyan içinde kendimizi bulduk ve yarattık...


Apo'nun savunmasından(Syf. 333)


Oktay Pirim ve Süha Örtülü'den harika bir derleme. Bebek katilinin bütün hikayesini, mahkemesindeki iddiname, savunma, mütalaa ve gerekçeli kararın tam metinlerini bulabilirsiniz.

Başımız Sağolsun

20 Temmuz 2009 Pazartesi


Galatasaray'lı biri olarak Vedat Okyar'a inanılmaz sempati duyardım. Gerçekten üzüldüm. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Toprağın bol, mekanın cennet olsun Vedat Abi.

Transfer Önerilerimizin Son Durumları

19 Temmuz 2009 Pazar

Özellikle Holtby'nin S04'e transferi sonrası daha önce akıbetlerine baktıklarımızdan arda kalanlara bakmak farz oldu. İşte transferi gerçekleşen biri Türk 2 tanesi yabancı 3 önerimiz daha burda.



Serhat Koç, Jupiler'den Eredivisie'a terfi etti. Groningen, Marcus Berg'in HSV'ye transfer olmasının sonrasında Serhat'ı kadrosuna cüzzi bir rakamla kattı.


Leigh Griffiths, İskoçya'dan önerdiğimiz bir gençti. Önerimiz transferini malesef yatay bir transfer olarak gerçekleştirdi ve İskoç 1. lig ekiplerinden Dundee FC ile anlaştı. Umarım gelecekte İskoç Premier Ligi yada daha iyi bir Avrupa ligine terfi eder gelecekte.



La Liga'dan önerimiz Marc Torrejón yatay geçişle 1.500.000 €'ya Racing Santander'e transfer oldu. umarım daha fazla forma şansı bulacaktır.

Lewis Holtby Schalke 04'te


Evet sevgili Blogger kardeşlerim, kıtalararası itibara sahip Mantıklı Transfer Önerileri etiketinde önerdiğimiz bir transfer önerimiz daha gerçekleşti. Holtby için Alman futbolunun yükselen yıldız adaylarından biri demiştim. Felix Magarth'da söylediklerimi dikkate almış olacak ki Holtby önümüzdeki sezon itibariyle Schalke'de 7 numaralı formayı giyecek. Transfer ayın 7'sinde 2.500.000 € karşılığında gerçekleşmiş. Umarım Holtby benim yüzümü kara çıkarmaz.

Eşleşmeler

18 Temmuz 2009 Cumartesi


Sivasspor, Şampiyonlar Ligi 3. tur için çekebileceği en iyi kurayı çekti. Anderlecht'e karşı ayın sonundaki ilk maçın deplasmanda olması avantaj olmasına rağmen hazırlık maçlarındaki performans onlara bir üst turu yar etmeyebilir. Şayet üst tura çıktıklarında en azından Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacaklar. Anderlecht maçına bu yönden de bakıp gruplara kalmak için savaşmaları söz konusu olacak.


Galatasaray, Tobol'u elediği takdirde Sliema Wanderers FC- Maccabi Netanya FC eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Tercihim Malta takımı olur elbette. Playoff'a kalma konusunda hiç bir zorluk yok aslında her iki turda da. Aslında bu maçlar gruplar için iyi birer hazırlık maçı. Kazandıracakları puanlarsa cabası.




Fenerbahçe ise Macaristan'ın Honvéd takımıyla eşleşti ve bizim için geçerli olan her kelime onlar içinde geçerli. Gruplar öncesi iyi bir hazırlık evresi olacak olan 180 dk. ve az da olsa burdan gelecek puanlar.

Baros Beni Görmeli, Bana Kazak Örmeli

16 Temmuz 2009 Perşembe



Maçın sadece ilk yarısını seyrettim 3G için eğitimde olduğumdan dolayı. Rijkaard hazır olmaması gerekçesiyle yabancılardan sadece Baros'u Kazakistan'a götürdü; ki bunun son derece doğru bir karar olduğunu Tobol'lu kasap sürüsünün hasbel kader attıkları golden sonra uyguladıkları katı defansı gördükçe doğru buldum. Haliyle maça ise PAF ağırlıklı bir kadroyla çıktı diyebiliriz.



Orkun

Sabri - Gökhan - Servet - Alpaslan

Ayhan - Sarp - Barış

Yaser - Erhan - Aydın



11 ile başladık. Kırmızı oyuncular PAF olarak nitelendirdiğimiz oyunculardandı. Bence forvette madem Baros oynatılmayacaktı, fizik olarak güçlü bir Özgürcan çok makbul olabilirdi. Diriliği ile defansın dengesini bozup, kanatlardan gelecek Yaser ve Aydın ile çapraz koşular yapıp ciddi boşluklar elde edebilirdik. Ama sahaya Erhan'la çıkılınca forvet 3'lüsü tamamen kayboldu. Haliyle 4-3-3'e alışılma evresinde bu güne kadar 4'lü orta saha ile oynayan takımın kanatları cidden zayıf gibi göründü. 'Çakma CR9' Barış ve zayıf Erhan oyunda çıktı ve yerlerine Arda ve Baros girdi. Bundan sonrası için bir bilgim yok oyunu seyredememem nedeniyle diğer Blogger'lardan takip edeceğiz. Alpaslan'ın kırmızı kartı için yorumum yok keza. Aslında galibiyet beklediğimiz maçtan beraberlikle ayrılmış olmak kötü müdür? Buna verebileceğim tek yanıt vardır : İlk elin günahı olmaz(Pişti oynarken şayet ilk kağıtta pişti verirsen söylenir). Bu takımı önümüzdeki maç 5'leyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu dönemde en az 4 yabancı oyuncunun oynar hale geleceğini içtenlikle söyleyebilirim.

Ayaz'ımın Yeni Fotoğrafları

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Mışıl mışıl uyurken


Duştan sonra


Blackout Ayaz

Muhtemel Tobol Kadrosu


Kazakistan'a Kewell, Leo Franco, Nonda, Keita ve Linderoth götürülmüyor. Sakat olan M. Topal'da yok. Muhtemel kadro :



Orkun

Sabri - Servet - Gökhan - Hakan

Emre - M. Sarp - Ayhan

Aydın - Baros - Arda



11'i sahaya çıkacak. Maç skoru tahminim ise 5-2(3) olacak yani İddia oynayacaklar üst opsiyonunu tercih etsinler. İçime öyle doğuyor.

Tüm Zamanların En İyi 100 Kitabı

14 Temmuz 2009 Salı


Newsweek'in yaptığı 'en iyi 100 kitap' sıralamasına giren kitaplardan belli başlıları aşağıda yer alıyor. Tabii ki listede Dostoyevski, Kafka gibi büyük yazarların olmayışı ayrı tartışma konusu. Ayrıca Paulo Coelho'nun Simyacı'sının listede olmayışı kendi adıma ayrı bir şaşkınlık konusu.


Gulliver’in Gezileri / Jonathan Swift
Yüzyıllık Yalnızlık / Gabriel Garcia Marquez
Gazap Üzümleri / John Steinbeck
Kapital / Karl Marx
Yüzüklerin Efendisi / J. R. R. Tolkien
Madam Bovary / Gustave Flaubert
Anna Karennina / Leo Tolstoy
Hamlet / William Shakespeare
Othello/ William Shakespeare
Frankenstein / Mary Shelley
Huckleberry Finn’in Maceraları / Mark Twain
Guguk Kuşu / Ken Kesey
Çanlar Kimin İçin Çalıyor? / Ernest Hemingway
İlyada ve Odysseia / Homeros
Savaş ve Barış / Lev Tolstoy
İlahi Komedya / Dante Alighieri

Nakamura Espanyol'de


Nakamura'yı bedelsiz alınabilinecek yıldızların arasında önermiştik. Bu fırsatı Espanyol kaçırmadı ve kendisi bonservissiz olarak 2 yıllığına kadrosuna dahil etti. Lincoln'ün yerine iyi bir alternatif olurdu. Bu arada Carrlos Kameni de sözleşmesini 4 sene uzattı Espanyol'le.

10'un İçin Harcanan Beyhude Zaman

13 Temmuz 2009 Pazartesi


Dün gece canlı yayına bağlandı Necati, Kanal Türk'te. 10 numarayı Özhan Başkan'ın ısrarı nedeniyle istemeyerek sırtına geçirildiğini, Lincoln geldiğinde de zorla sırtından 10 numaranın söküldüğünü dile getirdi. Tıpkı geçen gün Arda Turan'ın kaptanlığa getirilişi ve 10 numaralı formanın Lincoln'den alınışı gibi. Türkiye'nin en yetenekli golcülerinden birini kanı bozuk bir Brezilya'lı nedeniyle harcanması içime oturdu. En az Necati kadar üzüldüm. Acaba Adnan'lar o zamandan bu zamana gelineceğini görselerdi Necati'yi bu kadar kolay harcayabilirler miydi? Ama artık tek bir gerçek var : Necati bir daha Galatasaray forması giyemeyecek. O dönem ne yaşandıysa, yöneticilerle laf dalaşına girmiş belli. Senin yüzüğünü öpmene vesile olan gollerini bir daha bu forma altında göremeyeceğiz. Gideceğin yerde çok başarılı ol ve muhakkak bize de golünü at ki yine yüzüğünü öptüğünü dünya gözüyle görelim.

Championship Manager 03-04

11 Temmuz 2009 Cumartesi


Ömrümü yiyen oyunlardandır. Gerçi bir dönem cdsi kaybolduğundan CM4'e takılmıştım hep. Oyunun en efsanevi oyuncusu Anatoli Todorov'dur. Onun yanı sıra en ilgi çekici yabancı oyuncular : Alesio Cerci, Freddy Adu, De La Cuesta ve Edvandro Rochanto'dur (son kişiyi yanlış yazmış olabilirim); yerlilerde ise efsane oyuncu Temur Altunhan, Fatih Sonkaya,bedava oyunculardan Kennedy Bakırcıoğlu, Alpay Özalan, her ne kadar yaşlı olsa daTahir Alegöz vazgeçilmezlerimdendir. En dandik takımla bile çok rahat Avrupa'da kupa kaldırılabiliniyor. Oyuna insan kendini o kadar kaptırıyor ki Eidos Firması 'Çıkış' butonuna 'Gerçek dünyaya dönmek için tıklayınız' ibaresi bile koymuş. Arşivlik bir oyundur.

Fazlı Kocabaş


Standat Liege denilince aklımıza hemen Sinan Bolat geliyor ama benim önereceğim isim bu sene alt yapıdan A takıma çıkan Fazlı. Bu sene 5 defa Belçika U19 takımının da formasını giyen Fazlı bu sene gözlerimizi üstüne dikeceğimiz bir genç. 190cmlik stoper bu 5 maçlık periyotta milli takım formasını 436 dk. boyunca terletti. Sözleşmesi ise halen uzatılmadıysa önümüzdeki sezon sonu bitecek. Adını not edelim şimdiden, malum Liege alt yapısı son dönemlerde iyi meyveler veriyor. Özellikle Onyewu'nun Milan'a gidişinden sonra iyi çalıştığı takdirde takımdaki rotasyona katılıp bolca forma şansı elde edebilir.

Iron Maiden - The X Factor


Bruce Dickinson Iron Maiden'ı terk ettiğinde grubu kendi çapımda protesto edip Harbiye'deki konsere bile gitmemiştim, ama ne yalan söyliyeyim X Factor gerçekten en sevdiğim Maiden albümlerindendir. Gerçek bir destan olan Sign Of The Cross, Lord Of The Flies, kişisel favorim Man On The Edge gibi hitler var. Albümün A tarafını sıkılmadan dinleyebilirsiniz. Klasik Maiden oryantalliğini fazlasıyla bulacaksınız.

Kaptan

10 Temmuz 2009 Cuma


Bu forma Lincoln’ün forması değil, Metin Oktay’ın formasıdır.
Haldun Üstünel (Alnından Öpülesi Adam)

Boşlukta Sallanan Adam

8 Temmuz 2009 Çarşamba


Herhangi bir boşlukta
Bildiğimiz sonsuzlukta
Dipten yukarı doğru çıkarken
Olur mu vurgun yememek


Nakarat :

Yaşadığım bu hayat
Gün gibi kısa,
Dün gibi aklımda



Ne zaman biter diye düşündüğünde
Herşey donar
Bu bir zamanlar
Boşlukta sallanan,
Sonsuzluğa hapsolan
Bir adamın hikayesi


Nakarat :

Yaşadığım bu hayat
Gün gibi kısa,
Dün gibi aklımda



P.S. Sözler : Jordi Metal - Müzik : İlker Tüfekçi / Telif hakkı saklıdır.

Büyükada'da BJK Kutlamaları

7 Temmuz 2009 Salı


Bülent Abi ortadaki



Kaymakamımız Mevlüt Kurban ve Emniyet Müdürümüz Hasan Kurt'a isimlerinin yazılı olduğu formalar takdim edilmiş.


Adalı abilerimizdendir Bülent Abi. Hasta Beşiktaş'lıdır kendisi hatta BJK yönetiminde de yer almaktadır. Büyükada'da çifte şampiyonluğun kutlamak için orginazasyon yapmışlar. Kutlu olsun.

Benziyorlar

6 Temmuz 2009 Pazartesi



Edgar Davids ve Predetor