Adalı Kart

23 Eylül 2009 Çarşamba


Adalılar olarak en nihayetinde Adalar'ın nimetlerinden İstanbul halkına oranla daha hesaplı bir şekilde faydalanmaya başlıyacağız. Aslında Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele filmindeki gibi 'şerefsizim aklıma gelmişti' diyebileceğim bir kolaylık Adalı Kart. Adalılar olarak 'yazlıkçı' olarak nitelendirdiğimiz ve sadece yazın Adalar'a gelip tatillerini yapıp giden gelir düzeyi ortalamanın üstündeki tayfanın sahip olamayacağı faydaları elde ediyor olmak güzel. Özellikle halk plajlarından %80 oranında indirimli faydalanmak güzel. Rahmetli başkanımız Recep Koç zamanında Naki Bey Plajı'na Adalılar'a çıkarılan özel bir kartla ücretsiz olarak girebiliyorduk. Zamanla belediyenin 'özelleştirmeleri' ile bu plajlar belediyenin özel teşebbüslere verildi ve bizler bu haklardan mahrum kalmıştık. Bir Adalı olarak hem denizin ortasında yaşayıp hem de denize girmek için para veriyor olmak inanın kanıma dokunuyordu son zamanlarda. Artık cüzzi rakamlarla bu ayrıcalıkları tekrar geri alıyoruz.




Denize girmenin yanısıra sosyal aktivitilerden faydalanma konusundaki imtiyazlar cabası. eskiden BDK'da yüzerken aileler belli bir parayı vererek bizi yüzmeye gönderirlerdi. Bizler hem kulüplere para ödeyip hem de o kulüpler adına yarışmalarda boy gösterip madalyalar kazıyorduk. Artık ilkogretim ve ortaöğretimde okuyan Adalı kardeşlerimiz ücretsiz olarak Adalar'daki spor tesislerininde spor yapabilme imkanı elde ediyorlar. Ayrıca Adalar Belediyesi tarafindan düzenlenen bilim, sanat, kültür, eğitim, spor ve sosyal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanabileceksiniz.




Adalar sürekli göç veren yapısının yanısıra sadece yazın ve ilk baharda işlek bir muhit olması nedeniyle alım gücü sıkıntısı söz konusu. Adalı kart %10 ile %50 arasındaki indirimli fiyatlarla alisveris yapabilecek, lokantalardan, turistik tesislerden ve kuluplerden indirimli fiyatlarla yararlanma fırsatı sunuyor.




-Adali Kart'a kimler sahip olabilir?
-Adali Kart'a ancak Adalar'da ikametgahi olan Adalilar sahip olabilecektir.

0 Hayat Belirtisi: