Triple Nonda

22 Eylül 2009 Salı


Öncelikle Nisan ayında 'gol çuvalı' olarak değerlendirdiğim Leo Franco'ya beni mahçup ettiği için ona teşekkür ederim. Aslında maçın gizli kahramanlarından olan Franco, net 3-4 tane pozisyonu bertaraf etti. Takımın geneli olarak milli maçlardan sonraki bu 3. maça kadar takımın futbol olarak vites küçülterek oynadığından gem vurmak lazım biraz. Çünkü BJK-P.O.A.-Paşa serisinde defansımız oldukça pozisyon verdi -ya da bana mı öyle geliyor. Ama bütün bunlara rağmen girilen pozisyonlarda üstün skor başarısıyla çıkmayı başardı takım. Özellikle geçen sene Skibbe'nin az rotasyona girmesi nedeniyle kulübede körelen oyuncularımızın başında geliyordu Nonda. Dün geceki hattrick ile şuan ligde 5 golle gol kralığında 1. sırada.





Yine maça dönecek olursak Ali Güneş'in 8. dk.daki penaltı+kırmızı kartı verilseydi, maçı çok daha önceden koparabilirdik. Keza 2.yarıda Kewell'ı düşürdüğü pozisyon da kırmızı olabilirdi. Ayrıca Keita'nın Sancak'la olan pozisyonundaki yumruk savuruşu kırmızı kartlıktı. Kendisi kendi can güvenliğinden bahsederken aynı karşısındaki rakibe kısasa kısas mantığı ile hareket etmesi son derece yanlıştı. Ayrıca olayın akabinde devreye Rijkaard'ın girip oyuncusunu sakinleştirmesi ise örnek alınacak bir davranış bence. Maç esnasında da oyunculara müdahele etme konusundaki aksiyon anlayışı takdire şayan.





Bu hafta Avrupa Ligi'nin olmayışı 'vites küçülten' takıma Eskişehir maçı öncesi iyi bir hazırlık evresi oluşturacaktır. Yine Kewell kendisine sakat diyenlere inat BJK-P.O.A.-Paşa serisinde 90'ar dk.yı tamamladı. Kaptan yine asistini yaptı ve muhtemelen bu sene Avrupa asist kralı olma yolunda çok önemli bir mesafe kaydetti. Yine yönetimin fahiş bilet fiyatlarına tepki olarak taraftarlarla bütüleşmesi ve özellikle Adnan Polat'ın gollere taraftaca sevinmesi güzel bir bütünlük tablosuydu.

0 Hayat Belirtisi: