'Kader'de Varsa Üzülmek Neye Yarar Büzülmek

21 Ağustos 2009 Cuma


Brezilya - Estonya maçından yola çıkarak bir tümden varım yapmıştık. Rakibin kapalı oyunu tercih edip bizi yıldırmak için sert oynayacağını belirtmiştim. Kaleci Kaalma'nın Arda'ya attığı açık tekme ve son golü kendi kalesine atan Leitan'ın Keita ve 2. yarıda Kewell'a yaptığı fauller bu öngörümüzü doğruladı malesef. Bu noktada Allah'tan ciddi bir sakatlık olmadı.




Bu sertlik ön görümüz nedeniyle Orta Çağdaki savaşlardaki gibi bir maç oldu ilk yarıda. Şayet surlarla çevrili bir kaleyi ele geçirmek için içeri sızma yapamıyorsan(Truva atı misali) düşmanın surlarını yıkmak için topları kullanıp düşmanın direncini kırarsın. İşte Keita, Arda tarafından başarısızlıkla sonuçlanan sızma operasyonun ardından top kaleciden döndü ve Keita topu iyi takip edip ilk suru yıktı. rakibin bireysel yıldızlarımıza karşı yaptığı faullerden birinde daha Levadnia Talin 'Kader'ine mahkum oldu. Savunması iyice düşen Talin artık daha açık oynamaya çalışınca kafamda beliren 5lik simit olurlar düşüncesi gerçekleşti.





Gelelim Elano'ya : Talin'li oyuncular sağdan bindiren Kewell'a biri insanlık dışı 2 sert faul yaptı. Bu serbest vuruşların 2side Elano'ya kullandırıldı. Yalnız Elano'nun direk kaleye vuramayacağı noktadan neden oyuncularımız adamın kaleye vurmasını bekledi ve (özellikle 2. frikik için konuşuyorum) hamle yapmadılar. Tamam adam geleli 2 hafta oldu ve ilk defa maça çıkıyor ama bir insan evladıda pozisyonu takip eder hani. 5. golde ise Allah'a çok teşekkür ettim. Gerçekten sopası yokmuş. Leitan ve Arda'ya tekme atan Kaalma'yı kötü cezalandırdı. Hatta Rijkaard bile güldü gole. O derece.






Rövanşa hangi kadroyla çıkcağımız belli oldu. As kadrodan maç eksiği olan ve rotasyonda bulunan Kewell, Elano ve M. Topal için iyi bir hazırlık maçı olacak. Artık gruplardayız. Bu arada maçın adamı olan Keita'nın Gürcan Bilgiç'e çok selam söyledi. Bilmem kendisi duydumu bunu. O da muhtemelen Guiza'nın boş kaleye kaçırdığı gole ertesi günkü yazısında ne gibi mazeret üretebileceğini düşünüyordu.

1 Hayat Belirtisi:

Adsız dedi ki...

Son cümle öldürücü darbe olmuş.