Parizyen Tatlısı

25 Ağustos 2009 Salı


Adı gerçekten de bu mu bilmiyorum ama Tuzla sahilindeki adını bilmediğim bir balık restaurantında yemiştik ilk defa eşimle beraber. Hırs edip evde denedik. Hatta kendim bile yapabiliyorum. Gerçekten keyifli. Tarif için ölçü falan vermeyeceğim. İsteyen istediği kadar yapabilsin diye. Tereyağını tavada eritin. Ardından irmiğinizi yağla beraber kavurmaya başlayın. Bu esnada süt ve süt kadar şekeri aynı cezvede karıştırarak kaynatın. Helva kararmaya başlayınca kaynayan şekerli sütü yavaşça helvaya dökün ve sütün çekmesi için yaklaşık bir 10 dk. bekleyin. Helvamız olduktan sonra gelelim servise. Aslında işin zor kısmı bu zaten. Ufak tatlı kasesinin içine strech naylon koyun camın helvaya yapışmaması için. Ardından helvayı kaşıkla kaseye ortada boşluk bırakacak şekilde doldurun. Dolduruktan sonra ortasında dondurmanızı koyup kasenin ağzını servis yapacağınız tabağı koyup ters çevirin ve kaseyi muntazam bi şekilde kaldırın. Dondurmalı helvanızın içinde erimeye başlamışken servis yapmadan helvanın üstüne azıcık kahve yada kakao serpebilirsiniz. Yalnız dondurma seçiminizde kesinlikle kakaolu dondurma kullanmayın. Yerken tadı bayıyor adamı. Tercihen Algida'nın çilek-vanilya yada antep fıstık-vanilya karışımlarını tercih edebilirsiniz.

0 Hayat Belirtisi: