Kürt Açılımı

11 Ağustos 2009 Salı


"Dağların yüksek kısımlarında, tepelerde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabaka ile örtülürdü karın yüzü. Üstü sert altı yumşak olurdu. Bu karın üstünde yürününce, ayağın bastığı yer içeriye çöker, 'kırt-kürt' diye ses çıkarırdı.. Doğulu Türkmenlere, Kürt denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin Kürt dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin karda yürürken ayaklarından çıkardıkları sesin adıydı aslında."



12 Eylül sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nın bastırdığı "Beyaz Kitap"'ta yer alan Kürt tanımı



Sen Kürt'ü böyle tanımlayıp, onlara 'Dağ Türkleri' şeklinde mevcut ırklarının adını emrivaki şekilde değiştirip dikta etmişsin, o insanların konuştuğu yerel dili yasaklamışsın. Haliyle bir tavuk için birbirini öldürmeye meğilli Güney Doğulu eğitimsiz vatandaş bir cehaletle kendini dağa vurmuş. Hep diyorum : Bu ülke Apo denen o aşağılıktan önce darağacına gitmesi gerekenler var diye. PKK bir terör örgütü, bu doğru ama ortada benimle yaşıt bir iç savaşta var. Ve bu realite görmezden gelindiği müddetçe benim vatani görevini yapan kardeşlerim dağlarda ölmeye devam edecek. Asırlardır kozmopolit bir yapıyla bir çok ırkı, dili ve dini barındırmış topraklarda yaşayan insanların sadece ırk olarak Türk, dinini İslamiyet ve mezhebini de Sünni olarak düşünmek ve diğerlerini dışlamak hem abesle iştigal etmek hem de diktadır. Nasıl Amerika'daki bir İtalyan mahallesinde yaşayan biri Amerikan vatandaşı olduğunu benimseyip(Misal İtalyan asıllı R. De Niro, Al Pacino vb.) bu alt kimliğinin yanı sıra üst kimliği oturmuşsa bu örneği bir rol-model olarak alabiliriz. Hayır sende amma Amerikancısın diyorsanız medeni hukuğumuzu edindiğimiz İsviçre de bu yönde iyi bir örnektir. 6-7 Eylül'ü, Çorum ve Maraş olaylarını tertip edenlerin berat ettiği ülkede tek bir insanı dahi öldürmemiş olan ve ömrünü Türk-Kürt kardeşliğine adamış Deniz Gezmiş'leri idam eden zihniyet devam ettiği müddetçe istediğiniz kavramı açmaya çalışın. Siz açmaya çalıştıkça daha beter kör düğüm edeceksiniz herşeyi.



Kısaca 3 dinin yaşandığı bir adada dünyaya gelmiş biri olarak. Herşeyden önce hoşgörüyü insanlara empoze etmeliyiz. Nasıl Çin'de okullarda Konfiçyus okutuluyorsa bizde de Mevlana okutulmalı misal. Temelde hoşgörüsüzlüğün nedenidir Kürt açılımını gerektiren PKK terörü. Kürt açılımı olarak nitelendirilen saçmalık, 30 yıldır süre gelen olaylardan sonra yaşanmış onca katliamı bir bıçakla bir anda kesip atacak mı !! 40.000 şehit anasına nasıl izah edilecek peki bu açılım. Bir devlet kurulduğundan bu yana Anayasasındaki 10. maddeyi uygulayamıyorsa Kürt açılımından ziyade devletin kendini açması lazım. Aksi halde Hrant Dink vurulduğunda ülkemizdeki Rumlara ve One Minute olayında Türk-Musevilerine de bir açılımla yaklaşmak gerekir. Bu sebeple Kürt açılımı devletin, anayasamızın 10. maddesini uygulayamamasıyla yüzleşmekten başka birşey değildir.

2 Hayat Belirtisi:

Travis dedi ki...

ya roller farklı olsaydı? istekler zıtlaşsaydı?

Jordi Metal dedi ki...

Tam demek istediğin nedir?